miercuri, 11 noiembrie 2020

 


* IPOCRIZIE, DIN NOU ȘI MEREU *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


IPOCRIZIE, DIN NOU ȘI MEREU

Ciprian Mihali

 Nu cred că a existat cineva în România care să fi crezut că PSD şi PNL ar dori să participe la votarea în Parlament a iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”. Era evident că solidaritatea adevărată, profundă se manifestă în momentele cele mai grele, în care cele două partide sunt puse la încercare. Aşa a fost cazul când a trebuit votat Florin Iordache, aşa a fost cazul azi, când trebuia votată iniţiativa USR.

Şi e cât se poate de plauzibil că cele două partide înfrăţite în cuget şi simţiri vor deţine în continuare majoritatea parlamentară şi vor putea bloca oricând, nu făţiş, nu explicit, ci mereu prin tertipuri şi false neînţelegeri, această iniţiativă. Sunt absolut convins că ea nu va trece vreodată de parlament, aşa cum sunt absolut convins că PNL a dat acea mânuţă de ajutor PSD pentru a-l numi pe Iordache la Consiliul Legislativ.

În rest, programul de balet şi mim prin care cele două partide se ceartă în văzul lumii la televizor continuă. Şi nu se va schimba, pentru că este un mecanism bine pus la punct, în care toate aparenţele sunt salvate, aşa cum sunt evitate toate dosarele delicate care ar putea face rău unuia sau altuia din membrii de vază ai celor două partide.

Probabil încă din această seara, şi oricând va fi nevoie, armatele de propagandişti, de jurnalişti şi de prieteni plătiţi din bani publici ne vor explica procedura, domnule, procedura, că noi vrem, dar ce să facem dacă ne împiedică procedura. Atenţie, urmează largi programe şi postări sofisticate.

O ţară care a rămas repetentă la proceduri şi norme de aplicare. Adică la orice lege morală.


(J: Preluare de pe Facebook)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu