marți, 9 februarie 2021

 



* MARI EMOȚII MARI!!! VINE ȘI ”SFÂNTUL VALENTIN” *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com 

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


MARI EMOȚII MARI!!! VINE ȘI ”SFÂNTUL VALENTIN”


Corina Băcanu

 Mai e un pic și vine Sfântul Valentin, o sărbătoare importantă în România ca prazul din microbuzul Târgoviște- București, sărbătoare pe care bărbații o iubesc ca pe frigul de la metrou și femeile ca pe ocazia unică de a mai simula un punct culminant.

Era anul trecut, de 14 februarie, la mine în fața blocului, un domn la vreo 40 de ani, încărcat ca pomul de crăciun de la primăria din Băicoi: 3 inimioare de pluș de diferite mărimi, un buchet de baloane din alea argintii și aurii pe care erau desenate inimi și cupidoni, o tufă de flori ca o coroană de la Monumentul Eroilor și câteva sarsanale cu ceva cosmetice și țoale.

Toate astea pentru 10 minute de plăcere.

Din experiența mea și din ce am mai discutat cu prietenele mele de-a lungul timpului, cu cât bărbatul este mai încărcat cu buchete de 20 de kilograme, de zici că e majordom la Casa de Căsătorii, și cadouri inutile pe care noi trebuie să ne prefacem că le agreăm și să mai și mulțumim pentru ele, cu atât șansele lui să înregistreze vreun succes sunt mai mici.

Ori e pămpălău, ori ne-a înșelat, ori e ceva greșit cu el. Sigur, asta dacă nu e student sau elev, la aceste două categorii e ok, că ei încă nu au crescut.

Ca să scurtăm puțin programul artistic, domnilor, nu mai cumpărați rahaturi de Sfântul Valentin. Zic domnilor referindu-mă la 35 plus. Nu ne plac inimioarele pufoase, ursuleții de pluș, parfumurile nu le nimeriți niciodată iar hainele le donăm de Crăciun. Da, o să vă îmbrățișăm cu entuziasm, “Mersi, vaaai, ce urs drăguț!”, El va sta în locul tău în pat, fmm de inutil, “Incredibil ce m-ai nimerit cu parfumul ăsta!”, Ce mizerie, îmi vine să vomit, parfum de panarame!, “Ce bluză drăguță, ești un scump!”, Zici că e mileul de la peștele lu’ mamaie!

Știu că voi le considerați niște cadouri geniale, dar pentru noi sunt niște gioarse.

Singurele cumpărături de Sfântul Valentin care nu te fac să pari penibil sunt ciocolata și vinul. Nu există femeie care să nu aprecieze o sticlă bună de vin și eventual o ciocolată ca să îi revină glicemia de după.  Ursuleții, pernuțele, parfumurile, cârpele și orice altceva în afară de ingredientele necesare pentru o noapte de pomină, adică vin și ceva dulce, sunt investiții sigure și profitabile ca depunerile la FNI.

Femeile care se bucură de vin și ciocolată sunt sincere, team players și vor exact același lucru ca și voi: să se zguduie camera de Sfântul Valentin, fără să își facă griji că a doua zi de dimineața se împiedică de ursuleți și își sparg capul.

Iar de anul ăsta nici nu trebuie să orbecăiți bezmetici prin magazine, luptându-vă mască la mască cu adolescenții, în fața caselor de marcat. Intrați aici și vine vinul la voi:

https://www.emag.ro/bauturi-alcoolice

Iar pentru doamnele singure de Valentin, acelasi link. Ca să evităm să fiți catalogate alcoliste de camerele de supraveghere de la bloc.

Hai, succes! Țineți-l pe Sfântul Valentin sus! Și nu uitați că, dacă beți cu cap, nu vă doare capul. Consumați responsabil!

(J: Preluare de pe Facebook)

(J: Atribuirea titlului ne aparține - A.G.)

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu