miercuri, 12 februarie 2020


* LA MOARTEA I.C.R. *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?
Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


LA MOARTEA I.C.R.
Ciprian Mihali
Desigur că Justiția ne doare, desigur că anticipatele ne preocupă pe toți, desigur că nu mai e loc de circul zilnic al Gabrielei Firea sau al celorlalți saltimbanci din spectacolul mediatico-politic cotidian.
Dar în tot acest răstimp, o altă instituție se scufundă în mediocritate și se prăbușește sub povara corupției transpartinice. Institutul Cultural Român a devenit o epavă în epoca PSD-PNL-ALDE-UDMR, Țuroiu-Taloș-Krizbai, fiind astăzi literalmente la un pas de desființare, din cauza incompetenței, corupției și jafului sistematic.
Toate sesizările făcute până acum de către angajați pe lângă instituțiile statului abilitate să verifice activitatea ICR au rămas fără ecou. Complicitățile sunt uriașe și tentaculele caracatiței se întind între ambasade, ministere, sinecuri, cabinete parlamentare, servicii secrete. Comisia de abuzuri din Senat, sesizată anul trecut după materialele apărute în media, nu a finalizat ancheta la ICR. Nenumăratele interpelări făcute de jurnaliști în baza Legii 544 privind liberul acces la informații au rămas fără niciun răspuns din partea conducerii ICR.
Încă o instituție distrusă din cauza meschinelor jocuri politice și a numirilor halucinante în posturile cheie de la sediul ICR și de la institutele din străinătate.
A fost o vreme când ICR înțelesese că poate face din cultură o platformă de promovare a României în lume. Azi, toată creativitatea a fost deturnată în aranjamente și combinații, iar cultura română a devenit un jalnic pretext de plimbări nesfârșite pe bani publici și de afișare la evenimente mondene.
Dacă Guvernul României (sau orice alta institutie abilitata a statului) nu intervine urgent pentru a declanșa o anchetă de proporții la ICR și pentru a înlocui complet catastrofala conducere actuală, vom asista în scurt timp la moartea încă a unei foste mari instituții. O moarte pe care o plătim scump din banii publici.
LE:
Adaug la postarea aceasta strigătele de disperare ale unor angajați sau foști angajați ai ICR, care-mi confirmă, din cel puțin trei surse, că ICR moare, că în 20 de ani niciodată dezastrul și jalea nu au fost așa de mari, că nu știu cui și cum să mai spună că ICR piere, că nu există strategie, nu există proiecte, că nu există serviciu IT, că a fost pus sechestru temporar pe o parte din bunuri. Numai pile incompetente, numai interese personale, angajările se fac după ureche și după aranjamente, nimeni nu își asumă nimic, nu se mai fac proiecte – și că în spatele acestui dezastrul s-ar afla în continuare aceeași Liliana Țuroiu, care a instaurat un sistem complet opac, cu emailuri verificate și cu urmărirea activității angajaților pe rețelele sociale. Iar domnul Krizbai, care visează să ajungă ambasador în Israel...
Și ultimul cuvânt a fost acesta: „Trebuie o masă critică de oameni de încredere, altfel vom dispărea”.
Câteva referinte:

(Preluare de pe Facebook)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu