vineri, 20 martie 2020


* FURIA *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?
Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com


Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


FURIA

Ciprian Mihali

Se prea poate ca starea României de azi, după șapte de ani de guvernare pesedistă din ultimii opt, să nu fie foarte clară pentru toată lumea: în această perioadă țara nu doar că a fost jefuită fără milă, adică până la a se fura produsele bazice din spitale, până la a se fura și trafica tot ce se putea, după exemplul spitalelor bucureștene ori al celui administrat de Sorina Pintea, dar în același timp această mafie cu pretenții politice, care a putut avea în fruntea ei un Escobar de Teleorman și apoi o cucoană lipsită de orice fel de inteligență, morală și empatie, s-a îmbogățit și a îmbogățit o camarilă care este inutilă și incapabilă să ajute țara în situație de criză.
Astăzi, cei care mai pot scoate România din situația teribilă a pandemiei sunt exact aceia care au suferit cel mai mult în toți acești ani: medici simpli și asistente, organizații civice și voluntari, polițiștii de teren, și nicidecum îmbuibații de la conducerea ministerelor, spitalelor sau instituțiilor responsabile cu ordinea publică.
Această țară a fost vulnerabilizată sistematic și intenționat de o rețea națională de jefuitori fără scrupule: atunci când sunt județe care nu dispun nici măcar de o izoletă sau de câteva paturi în terapie intensivă, trebuie să știm că aceasta se datorează unei acțiuni premeditate, în cunoștință de cauză, a unei bande de hoți, organizată politic, care a traficat până și filtrele din dispozitivele de izolare, care a diluat dezinfectanții până la a ucide zeci de tineri fără nicio ezitare.
Această țară a fost slăbită în toate încheieturile ei, pentru că în fiecare spital, în fiecare instituție, în fiecare oraș s-a dat și s-a luat mită, s-au îmbogățit primari, manageri, directori de resurse umane, în timp ce în spitale colcăiau viermii și microbii, iar bolnavii erau înghesuiți câte doi în pat.
Această țară este azi un organism fragilizat pentru că oriunde s-a putut falsifica un concurs, s-a falsificat, pentru că nu a reușit nimeni în sistemul public fără pile și aranjamente și fără crearea de circuite financiare paralele, care au îmbogățit șefii mafiilor locale.
Nu există instituție care să fi scăpat nepotismului și traficului de influență. Iar dacă azi vreți să vă faceți bine, să scăpați cu zile, să obțineți un document, dacă vreți să aveți de-a face în orice postură cu statul român, să vă așteptați să dați peste tot de soția, fiica, fiul, finul, cuscrul, nașul sau prietenul cuiva. Cu toții acriți si sictiriți, cu toții incompetenți și iresponsabili, pentru că dau socoteală doar în fața neamurilor și mafioților care i-au pus în funcții prin aranjamente obscene.
Pandemia lovește un organism național atacat și violentat fără cruțare și de aceea el are azi atâtea dificultăți să reziste. Iar dacă o va face, o va face pentru că în găurile sistemului a rămas o mână de oameni curajosi si priceputi care au supraviețuit dezastrului creat de această rețea politică, financiară, mediatică și securistă.
După ce vom fi terminat de numărat bolnavii și morții, pe care îi dorim cât mai puțini la număr, va trebui să ne adunăm puterile și furia și să reclădim instituțiile și dreptatea socială, începând prin a reda forță unei justiții care să pedepsească această rețea de infractori care aproape că a distrus România. Și apoi să reclădim această țară pe baze sănătoase. Și medicale, dar și morale și juridice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu