joi, 5 martie 2020


* Agresorii se dau victime. De voi nu vă e milă? *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?
Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


Agresorii se dau victime. De voi nu vă e milă?
Corina Băcanu
Am avut la un moment dat o rudă mai îndepărtată care cultiva mere și cartofi pe care le vindea în piață. Vară, iarnă, femeia era la Băneasa în fața tarabei. Nu avea altă sursă de venit, așa că era nevoită să-și întrețină familia stând 12 ore în picioare, în caniculă sau ger. A făcut 3 pneumonii la rând, apoi cancer pulmonar, apoi a murit.
Postura Sorinei Pintea, gârbovită, încercănată, trasă la față, aplecată în fața realității, îmi aduce aminte de femeia aia care ajunsese să se târască la tarabă ca să poată supraviețui. Singura diferență dintre ele e că una era aplecată de extenuare, cealaltă că a fost prinsă la furat.

Milă. Empatie. Umanitate. Asta ne cere clasa politică când unul dintre ei e găsit cu mâna în buzunarul care nu îi aparține, de data asta în tolba unei firme care se pregătea să fușărească lucrările la un spital unde urma să ne tratăm copiii, părinții sau prietenii. Zic să fușărească pentru că șpaga aia reprezintă o parte importantă dintr-un buget, iar când e vorba de lucrările la un spital, 7% reprezintă suma care face diferența dintre un aparat performant care îți poate salva viața și o cadă nenorocită în care sunt spălați pe viu marii arși.
Sorina Pintea este egală în fața legii cu alți presupuși vinovați: toți trebuie transportați în arest cu cătușe, fie că sunt interlopi, politicieni, corupți sau mama dracului ce.
Sorina Pintea, în fața legii, nu este o femeie bolnavă, ci o femeie care a acceptat foarte mulți bani în detrimentul vieții pacienților. Adică bani care ne bagă pe noi în mormânt.
Și stați liniștiți, Sorina Pintea e tratată în arest mai bine decât suntem tratați 90% dintre noi în libertate.
România nu mai are cale de întors. Trebuie să stopeze cu orice preț furtul, tâlhăria, delapidarea economiei naționale, jaful demnității cetățenilor ei. Deja murim. Murim încet la mâna doctorilor incompetenți sau corupți, din cauza poluării, șoselelor inexistente, serviciilor publice infecte.
Vă e milă de Sorina Pintea? Dar de copiii bolnavi de cancer, pe care Statul Român nu îi poate trata, nu vă e milă? De cetățenii plimbați între spitalele nepregătite să îi salveze nu vă e milă? De femeile bătute, care mor sub pumnii agresorilor, din cauza parlamentarilor care nu sunt în stare să introducă brățările electronice nu vă e milă? De cei 900,000 de mii de copii care se duc la culcare cu burta goală, din cauza decidenților care legiferează pentru bunăstarea proprie, nu vă e milă?
Statul Român, reprezentat de politicieni amorali, secătuiți de empatie și emoție vizavi de nevoile și problemele celor care i-au mandatat acolo, ca să aducă plus valoare traiului în România, se urcă pe cadavre și apoi strigă “aveți milă!”.
Eu nu am. Am milă pentru victimele reale, pentru oamenii care muncesc zi și noapte și tot nu ajung acasă cu o ciocolată pentru copii.

Nu mi-e milă de Sorina Pintea. Orice părinte, care nu are ce pune pe masă, ar face oricând schimb cu fostul ministru, dacă în cont i-ar apărea peste noapte câteva zeci de mii de euro. Orice tată care se scobește în buzunare de 5 lei pentru un pampers, ar face oricând schimb cu ea, orice mamă care nu are bani de avocado, deși are două joburi și își vede copilul doar când doarme, ar face schimb cu ea.
Vă e milă de Sorina Pintea, dar vreți să fiți respectați în instituțiile statului. Vi se pare că Sorina Pintea e tratată inuman, dar cereți performanță de la sistemul de sănătate.
Agresorii se dau victime. De voi nu vă e milă?

(Preluare de pe Facebook)
(J: Atribuirea titlului ne aparține)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu