joi, 18 iunie 2020


* DILEALA PLANETARĂ *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!



DILEALA PLANETARĂ
Șerban Florescu

Când vezi imaginile din SUA, toată mascarada grotescă de la înmormântarea "celui mai iubit fiu al Americii", stai şi te întrebi dacă n-ar fi necesar un control psiho-pupu pentru întreaga omenire. Că s-a ajuns la un moment critic, de cotitură, în care ori, ori. Ori trăim ca niște oameni, ori ne sinucidem ca specie şi scăpăm dracului de-o grijă.

Ce s-a întâmplat la înmormântarea nefericitului ăluia, zici că nu-i adevărat, că e o glumă proastă făcută de un tălâmb fără simțul măsurii şi al proporțiilor. Mii de oameni jelind (cu aceeași falsă durere ca a bocitoarelor de profesie), sicriu suflat cu aur şi - ceea ce-mi pare scandalos şi odios - mii de cretini # , cerându-şi iertare că sunt albi şi pupând picioarele unor cetățeni de culoare.

Ipocrizia a atins cote de neimaginat. Primarul din Mineapolis, agățat şi el de cosciug ca un foarte apropiat al familiei, prăbușit de durerea pierderii unui ins, despre a cărui existență habar nu avea cu câteva zile în urmă, a întregit o ceremonie de un maxim prost gust.

Dar ăsta a fost doar aşa, de încălzire. Au ieșit băi frate la rampă toți negrii bogați de pe cuprinsul întregii Americi, milionari și miliardari, care şi-au expus fiecare amintiri despre cum au fost ei persecutați rasial. Etalându-şi ceasuri cât o limuzină şi bijuterii cât un apartament, au prezentat niște povestioare grețos- lacrimogene, desprinse parcă din telenovelele mexicane. Sau poate, tocmai de-acolo au fost inspirate.

Au urmat, așa cum ne-am obișnuit în asemenea situații, vedetele de la Hollywood. Nu puteau să lipsească tocmai din această poză, cum de altfel nu lipsesc din nici o poză a neomarxiştilor soroşişti. Indiferent de temă, indiferent de situație, musai să-i auzi cum își dau cu părerea, deși sunt ferm convins că mulți dintre ei n-au terminat nici măcar liceul. Ca o paranteză, vă spun că mi-e o silă maximă de Robert de Niro, poate şi pentru că mi-a plăcut mult ca actor.

Hai acu' să vă dau una tare! Pe modelul experimentat si la noi, țineți minte ( 
 ) “victimile” (săracii de ei!) tratați ca niște eroi căzuți la datorie, cu pensii de urmaş, tratament în străinătate şi alte compensații, la fel se procedează şi-n cazul Floyd, doar că fiind în SUA, şi dimensiunile sunt pe măsură. Astfel Universitatea Massachusetts a înființat o bursă George Floyd. Sunt convins că nu se vor opri doar la asta, iar dacă anul ăsta nu va fi propus la premiul Nobel, nu știu ce să zic!

Văduva, în fapt divorțată de individ de vreo 6 ani, a primit printr-o chetă publică "dăcât" 20 de milioane de dolari, în încercarea firească şi umană de a compensa cât de cât greaua pierdere (era să zic moștenire
😀). Mai poți spune ceva? Pare că prin zonă nu mai este nimeni sănătos la cap!

Despre democrați - săracii de ei cât de disperați pot fi (?!!!) - l-am văzut pe candidatul lor (Doamne ferește de așa ceva!) Joe Biden prăbușit şi cerându-şi iertare cu lacrimi în ochi că nu l-a făcut mă-sa şi pe el negru. Pe nenea ăsta, corupt şi cam cretin în aprecierea mea, cred că Trump îl bate chiar dacă nu se prezintă în alegeri.

Demența a continuat pe străzile din marile orașe. Pretextând antirasismul, violențele au căpătat proporții de neimaginat, cu magazine jefuite, persoane agresate, polițiști uciși, fete violate, mașini și clădiri incendiate. "America în flăcări" ar fi titlul filmului, dacă s-ar filma acum pe străzile marilor orașe din SUA.

Dar nu se opresc aici. Acum văd că se umblă la cultură, filme, istorie, statui şi orice nu este Soroş. Cristofor Columb din Richmond a rămas fără cap, HBO a interzis filmul "Pe aripile vântului", iar niște Universități l-au scos pe Mark Twain din programă pe motiv că l-a tratat într-un mod nedemn pe Huckleberry Finn. Hai acum, mai poate să spună careva că asta nu-i o formă de demență colectivă? După Pandemia de Covid, Pandemia de demență! Şi e doar începutul!


(Preluare de pe Facebook)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu