miercuri, 28 octombrie 2020

 



* O SITUAȚIE ULUITOARE, REALĂ *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


O SITUAȚIE ULUITOARE, REALĂ

 


Sandra Luca-Sălăgean

 

Primind mai multe reactii interesante la postarea anterioara, ma simt motivata sa va impartasesc o situatie uluitoare, reala, pe care o cunosc in mod personal, care m-a impresionat pana la lacrimi si care ma situeaza in NOMANS LAND in cazul pandemiei COVID. De asemenea, situatia pe care o voi dezvalui aici este si motivul pentru care am apreciat foarte mult, ENORM, felul in care administratia prezy a SUA, a gestionat pandemia la nivel declarativ, prin vocea lui D. Trump.

 

(`E grav, dar o sa trecem peste asta! E periculos, dar trebuie sa fim puternici si totul va fi bine! Nu va fie teama!`, asta spunea si spune Trump zi de zi.).

Situatia: Un copil de 9 ani, sanatos tun, fiul unor prieteni, a reactionat in urma stirilor auzite la TV, in urma vizualizarii unor situatii ciudate, neobisnuite, precum dezinfectarea foarte atenta a tuturor obiectelor care intrau in casa.

 

Isi vedea familia iesind pe usa cu masti, sau stand in casa cu saptamanile - situatie nemaintalnita, evident.
Primea explicatii atunci cand se cerea in parc, "Nu putem merge afara, deoarece este un virus periculos si trebuie sa ne protejam". A primit explicatii pertinente, adaptate varstei din partea familiei.

 

Totodata, situatia s-a intensificat pentru baietel de la o zi la alta, iar atunci cand bunica voia sa iasa din casa, se agata de ea si plangea disperat ca o sa moara daca trece de pragul usii. Evident, familia a stat de vorba cu el, insa ceea ce auzea nu se pupa cu ceea ce vedea intamplator pe posturile TV, ce auzea prin discutii sau ce i se spusese la scoala inainte de vacanta de vara. Tineti cont ca un copil de 9 ani intelege multe si nu mai inghite povesti indulcite, asa cum o fac prescolarii. Plus ca in fata necunoscutului, e foarte usor sa exagerezi -fie ca esti adult sau copil.

 

Momentul culminant si cel mai dramatic a fost cand copilul s-a trezit intr-o dimineata si, uitandu-se pe perna, a vazut mari smocuri de par. In scurt timp, tot parul de pe cap i-a cazut.

 

Parintii au mers cu el la N doctori, N specialitati, N analize... Rezultatul a venit din toate directiile acelasi: stres. Alopecia i-a fost provocata de STRES! Iar stresul a fost provocat de situatia descrisa mai sus.

 

Avand cazul acesta in fata ochiilor, care nu poate fi facut subiect de presa cu nume si prenume in vemurile astea in care mocneste ura in fiecare, mai pot eu sa tolerez mesajele alarmante ale unor medici, ale unor institutii, ale unor `specialisti`? Nu prea. Oricat de grav ar fi, nimeni nu are dreptul sa genereze astfel de panici. Unii s-au sinucis de teama COVID.

 

Eu, in martie, am plans o noapte intreaga langa copil dupa ce mi-a facut febra. Fiind non-stop cu ochii in parerile tuturor cretinilor (sa ma scuze ca-i numesc asa), mi-am pierdut 5 ani de viata intr-o singura noapte. Desi aveam in jurul meu oameni cu studii in domeniu, care imi spuneau ca nu e covid, ca nu am de ce sa ma consum, subconstientul meu ma electrocuta cu imaginile pe care le vedeam pe toate canalele media.

 

Asadar, ma intreb, oare cei care au pus gaz pe foc, de la micul `influentar`, la marele guvy, urland ca vine moartea peste noi, au sufletul incarcat?

 

Eu stiu ca diplomatia se aplica mai ales in astfel de circumstante, asta o stie toata lumea, deci flambarea mi se pare a fi cu foarte rea intentie.

 

Ok, recomandati masca, o recomand si eu (dar doar pe cele omologate, restul sunt doar de forma), recomandati dezinfectia generala (a tuturor spatiilor publice, constant) si distantarea, in general, nu doar in COVID ca eu, personal, cred ca pupatul pe obraji la fiecare intalnire, vorbitul nas in nas, astea sunt taranisme si mi-ar placea sa dispara. Iar spalatul pe maini... Sa recunoastem ca multi erau straini de el.

 

Realitatea e ca cine nu face toate aceste eforturi acum, pierde. Sau cel putin nu castiga nimic. Dar cei care seamana panica sa-si aminteasca de ce am scris eu aici, sa-si imagineze si sa vizeze un copil caruia ii cade tot parul de pe cap, sa-si imagineze spaima din sufletul lui.

 

Un alt aspect important pe care nu vreau sa-l ocolesc este opinia unor medici, care anunta, intr-un mod foarte grobian, ca sunt disperati ca oamenii nu se protejeaza. Ei stiu ca se va atinge un numar foarte mare de imbolnaviri. Stiu ca exista si va exista o criza a suprasolicitarii sistemului medical - care, sa fim seriosi, e suprasolicitat de 30 de ani la noi.

 

Medicii trebuie sa constientizeze ca empatia se aplica mai ales acum, indiferent de ce au scris pacientii lor pe FB sau ce au facut in pandemie. Daca au gresit, platesc cu sanatatea, iar asta nu e o nimica toata.

 

Si ca sa nu o mai lungesc, va asigur ca peste mai putin de un an, ai de sus vor intoarce armele catre ai de jos, medicii. Si atunci empatia asta o sa cantareasca mult, presa care nu mai e ce a fost o sa fie jelita... O sa fie o rascruce in care fie alegem sa fim UMANISTI, fie TEHNOCRATI. Eu o sa aleg intotdeauna sa fiu in tabara umanistilor, pentru tehnocratii isi schimba viziunile mai repede decat ma pot adapta eu la ele.

 

Si mi-as dori sa se inceteze cu scamatoria asta, cu acest mare hoax al testarii masive, alandala. E de porc, sunt bani patati cu sange, sunt banii de medicamente ai unor batrani, banii de mancare ai unor copii.
Testarea se face la nevoie, la prezentarea unor simptome. Distantarea si masurile de protectie nu se iau pe baza rezultatului unui test. De la inceputul pandemiei fiecare om trebuia tratat ca un `posibil infectat`.

 

In concluzie: “I know there are many people who have lost their loved ones or know people who have been forever impacted by this silent enemy - my family’s thoughts and prayers are with all of you through this difficult time. We all know the American spirit is stronger than this virus. We have proven that we can and will overcome this unexpected challenge. Thank you to all who have stepped up and helped in this uncertain time. To the frontline workers -- teachers, healthcare professionals, and many more -- my husband and I are grateful to you. You continue to make a difference every single day,”, Melania Trump.
Niciun "Vine moartea, purtati masca" etc.

 

Comunicarea este o arta, atunci cand nu te adresezi unei maini de prosti. Si daca `mana de prosti" nu e, de fapt, plina cu prosti, e bine ca aceia sa se simta jigniti si sa nu uite.

 

PS: Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi pana la capat. Sper ca am fost suficient de clara in exprimare. E un subiect despre care am 1 milion de taburi deschise in cap.
But what do I know...

 

(J: Preluare de pe Facebook)

(J: Atribuirea titlului ne aparține)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu