duminică, 13 decembrie 2020

 


* GAMBITUL GUVERNULUI *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


GAMBITUL GUVERNULUI 

Mădălin Hodor

Sunt sigur că stiti ce este un gambit la sah. Macar din pricina serialului de succes de pe Netflix. Dacă nu, căutați.

Pentru ca exact asta se joacă acum. Disperați dupa funcții și presați de o serie neîntreruptă  de eșecuri, liderii USRPlus sunt gata să accepte gambitul. Sa se arunce. Cum au obiceiul.

Amuzant ca ei se cred pe poziții de forță. "Fara noi nu se poate!". Ba  bine ca nu. Se poate.

Liberalii nu sunt atât de strânși cu ușa pe cat ii cred "marii strategie pluseristi". Liberalii au oricand optiunea Ciolacu. Pot alcătui linistiti un guvern fără USRPlus cu susținere PSD in Parlament. Adică ce am avut pana acum.

Si in situatia asta mai exact ce anume o sa faca echipa Barna-Ciolos? Un meme? Se aliază cu PSD? Parca il vad pe ăla care îi citea ultimatumul lui Shrek: "You and what army?"

Nu. E un gambit. Fomistii pluseristi il vor înghiți cu totul pentru că sunt disperați. Iar liberalii vor parea din nou a sunt cei mai calculați și mai cerebrali.

Jocul a început cu retragerea strategică a lui Orban și cu avansarea propunerii lui Ciuca. Tocmai pentru că adevărata propunere sa para lumina lumii. Si pentru ca liberalii sunt pregătiți inclusiv pentru varinta in care prima formula de guvern nu va tine. Pluseristii sunt? Hahaha. Vezi sa nu. Dacă guvernul asta nu tine ce rezerve baga in teren pluseristii? Ca alții nu au. Ce fac dacă se epuizează crema cremelor? Ii mai pun încă o data?

Domnii din USRPlus nu stiu sah, deși mulți dintre ei isi iau expertiza politică din serialele de pe Netflix. Ca daca ar sti, ar fi mai ponderati.

 #Gambit

 

(J: Preluare de pe Facebook)

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu