marți, 15 decembrie 2020

 


* VIITOR DE ”AUR” ȚARA NOASTRĂ ARE? (Baltasiu, Popescu, Simion) *


VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com 

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


VIITOR DE AUR ȚARA NOASTRĂ ARE? (Baltasiu, Popescu, Simion)


Ciprian Mihali

Dacă în continuare AUR pare o surpriză pentru mulți, trebuie să știm că rețeaua din spatele partidului lucrează de multă vreme. Și lucrează pe bani publici, printre altele pe banii culturii românești. Se pare că nici serviciile noastre nu sunt străine de aceste combinații.

Din meandrele concretului și din puțul gândirii auriste a mai răsărit o stea. Este vorba acum de Radu Baltasiu, profesor de sociologie la Universitatea din București, fost Director al Direcției pentru Românii din Afara Granițelor din cadrul Institutului Cultural Român și în continuare salariat al acestei instituții distruse de mafiile succesive și complice.

Dintr-un articol publicat de Vice România în 2016, înțelegem modul în care o rețea bine organizată a lucrat de fapt la pregătirea a ceea ce cunoaștem azi sub numele de AUR. Tot de acolo aflăm că Radu Baltasiu „a venit prin concurs, în ultimele luni ale lui Marga. Nici Baltasiu nu avea expertiză culturală. Primul lucru pe care l-a făcut, a venit cu un maldăr de cărți: trebuie să discutăm despre problematica „corectă" a românilor din afara granițelor. Orice derivă de la linia ultranaționalistă și protocronistă era taxată ca fiind ostilă intereselor naționale.”

Radu Baltasiu a lucrat cot la cot cu un anume Eugen Popescu, despre care se spune că „majoritatea celor care derulează proiecte prin Departamentul Românii din Afara Țării vin recomandați de el... În departamentul acela, nu se lucra așa. Erau aceiași clienți agreați de acest Eugen Popescu care au pus monopol pe relația culturală și financiară a ICR-ului cu comunitățile de români din afara granițelor.

Eugen Popescu este implicat într-o tabără de vară de la Izvorul Mureșului, pe care a fondat-o el pe vremea când lucra la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, din subordinea Guvernului, la începutul anilor 2000. Acolo se discută problematici de securitate și apărare, iar ICR este parte din proiect. Șefii SRI-ului și SIE sunt invitați periodic la edițiile acestei școli de vară, unde se prelucrează oameni din comunități cu care aveam de-a face ulterior în proiectele derulate prin Direcția Români din Afara Granițelor din cadrul ICR".

Iar unul dintre cei mai activi membri în aceste rețele este, evident, George Simion, „un individ coleric... care la ICR bătea cu pumnii în biroul lui Zamfiroiu, în momentul în care acesta interoga rațiunea unor proiecte derulate în Basarabia”.

Revenind în actualitate, să cităm dintr-o postare recentă a lui Radu Baltasiu, angajat al ICR:

„În România singura formațiune cu discurs național este Alianța pentru Unirea Românilor. Am cunoscuți, amici și chiar prieteni care au unele îndoieli. Eu le-aș propune să-și transforme îndoiala în nădejde... Nu suntem în stare să facem un ONG pentru învățarea mamelor să pună scutece, darămite o formațiune politică care să militeze pentru Dumnezeu, Patrie, Familie! Noica zicea că blestemul acestui neam e imposibilitatea de a-și da determinații, de împlânta un general în faptă, de a da formă credinței sale frumoase... Cu răbdare, Alianța va trebui ajutată să rămână ceea ce afirmă că este”.

 

(J: Preluare de pe Facebook)

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu