sâmbătă, 16 aprilie 2022

 



* DE CE NU AVEM AUTOSTRĂZI? *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


DE CE NU AVEM AUTOSTRĂZI?


Paul Palencsar

Războiul din Ucraina aduce altă perspectivă și asupra uneia dintre marile întrebări românești din ultimii 30 de ani: ”De ce nu avem autostrăzi?” Până acum, ne spuneam că politicienii români nu vor să construiască autostrăzi pentru că nu pot fura din banii europeni. O altă cauză o găseam în incompetență, o constantă groasă a politicii din România. Astfel, 30 de ani am privit neputincioși cum șoselele devin cimitire, fiecare sperând că nu urmează la rând.

A trebuit să înceapă un război cu dimensiuni apocaliptice, ca să vedem că lipsa autostrăzilor în România își are cauza în Estul rusesc, mai degrabă decât în Vestul european. Cel care ne-a trezit a fost generalul american Ben Hodges, fost comandant al trupelor NATO în Europa. Acesta spunea că, în caz de război cu Rusia, României îi lipsește rețeaua de autostrăzi, poduri și căi ferate pe care NATO să deplaseze în timp util trupe și arme, pentru a ne apăra.

Tabloul jalnic al infrastructurii României a căpătat culorile trădării. Cu mici excepții, timp de 30 de ani, la conducerea țării noastre au fost oamenii Moscovei. Chiar dacă ar fi fost în avantajul lor electoral, iar bani erau din belșug, acești trădători au oprit orice fel de investiție în autostrăzi, subminând siguranța națională și însăși existența României, în caz de război. PSD, PNL, USL, PDL, toate își au originea în FSN, gruparea moscovită care, în decembrie 1989, cerea la București trupe sovietice.

După 32 de ani, așa arată o Românie modelată de pungi cu făină și sticle cu ulei, în care poporul nu a vrut mai mult decât o bere și doi mici, oferite cu rânjet vulpesc de cei pe care Rusia a avut grijă să-i așeze în poziții cheie ale statului român. Blestemul continuă. Am avut grijă ca nici copiii și nepoții noștri să nu-l rateze. Eventual, să moară și ei pe aceleași șosele rupte din lumea a treia, iar, în caz de război, să fie violați și uciși de soldații ruși eliberatori.

#paulpalencsar 


(J: Preluare de pe Facebook)

(Atribuirea titlului ne aparține – A.G.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu