duminică, 13 martie 2022

 



* BOȚII ȘI IDIOȚII UTILI *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


Boții și idioții utili


Vasile Dumitriu

Românii trăiesc mai bine sau mai prost de când au aderat la UE?

Imaginați-vă că de mâine s-ar întoarce acasă toți cei 4 milioane de români care muncesc afară, că s-ar retrage toate companiile occidentale de pe piață, că băncile și-ar retrage întreg capitalul și că nu am mai avea acces la fonduri europene!

Puteți să vă imaginați o astfel de situație și care credeți că ar fi consecințele pentru cetățeanul de rând?

Tot mai des, aud expresiile: multinaționalele ne jefuiesc, Occidentul care ne exploatează, masoneria retrogradă, Rothchild, globaliștii americani care ne-au transformat în colonie.

V-ați gândit vreodată că multe dintre aceste narative ar putea fi create în laboratoarele Kremlinului, promovate și întreținute de un sistem de dezinformare bine organizat, susținut cu foarte multe resurse de către mașinăria de propagandă rusească și întreținut de către idioții utili din țară?

Nu mai e un secret pentru nimeni că, prin mașinăria de propagandă imensă formată din site-uri și canale media de dezinformare, hackeri, conturi false, boți și idioți utili, Rusia lui Putin a ajuns în poziția de a altera procese electorale în democrații consolidate, influențând votul cetățenilor americani și englezi și continuă, prin toate canalele și mijloacele, să slăbească și să saboteze democrațiile europene propagând o manipulare la o scară planetară nemaiîntâlnită până acum.

Una dintre retoricile manipulatoare foslosite în zilele noastre este narativul potrivit căruia de la aderarea la #UE și #NATO cetățenii români o duc mai rău decât înainte.

N-o să intru în detalii prea greu de înțeles însă o să vă dau următoarele contraargumente.

De la aderarea țării la clubul euro-atlantic, în România au intrat masiv următoarele 4 tipuri de capital:

- cei peste 4 milioane de români care muncesc în Occident au devenit cel mai mare investitor în România, anual finanțând România cu peste 3 miliarde de euro. Acest lucru, accesul liber la piața de muncă a Uniunii, nu a fost posibil înainte de aderare;

- firmele occidentale, hulitele multinaționale, și-au intensificat prezența pe piața noastră investind zeci de miliarde de euro, aducând tehnologie nouă, oferind produse competitive pe piață și contribuind la schimbarea mentalității și paradigmei de business în multe domenii de activitate;

- băncile occidentale au investit masiv pe piața din România, creditele fiind accesibile tot mai multor persoane fizice și juridice, cu costuri din ce în ce mai mici;

- programul de accesare a fondurilor europene nerambursabile, care a dat posibilitatea multor administrații locale, firme sau guvernului de a investi în programe de dezvoltare, a contribuit substanțial la creșterea nivelului de trai.

Aceste lucruri se pot vedea foarte bine din creșterea consumului, a salariilor, a PIB-ului în România - întreaga analiză - link în comentarii.

Dacă plătim încă prea mult dobândă la bănci, nu avem produsele care se găsesc în supermarketurile din Germania, ne-au plecat muncitorii lăsând un gol pe piața forței de muncă și nu reușim să atragem suficiente fonduri europene, gândiți-vă că adevărații responsabili pentru această stare de fapt suntem noi și guvernanții care ne conduc.

Dacă ar fi să trag o concluzie a analizei de mai sus aș spune pe scurt: mulți idioți utili din România trăiesc mai bine decât merită!

Când vă încărcați sandwich-ul cu unt, salam de Sibiu și cașcaval, amintiți-vă că acum 30 de ani nu aveați bani nici de margarină!




 (J: Preluare de pe Facebook)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu