miercuri, 26 septembrie 2018


* De-a rasu'-plansu' pe Facebook

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com


De-a râsu’ - plânsu’ pe Facebook

Alexandru Ghillis


M-am lămurit deja cu intenţiile de socializare pe internet. Pe lângă cele diverse, constructive, politicianiste ori cele pline de umor, altele se soldează, de multe ori, cu finaluri neaşteptate, ciudate sau tragice, chiar cu moarte pentru una dintre părţi.  În Breaking News, mass-media a tocat cele tragice pe toate căile sale de comunicaţii şi nu este cazul să le mai repet. Mă voi apleca asupra a două cazuri ciudate sau - dacă vreţi - cu ciudaţi, însă care au şi o notă de umor amar, dată fiind anormalitatea lor ieşită din comun. Numele sunt fictive.

Camelia era încurcată cu unul dintre patronii companiei la care lucra, cunoscut anterior de ea pe o reţea de socializare, un cetăţean italian în vârstă, dar un vero italiano. Domnul respectiv, fără familie în România, o vizita acasă după-amiezele, care începeau şi se terminau cu îndelungate partide de amor. Până într-o după-amiază când, brusc, domnul a leşinat peste iubită, în plin efort. Aici, pare a fi vorba de super publicitate celebrei pastile de putut pentru bărbaţii vârstnici, fiindcă, deşi fără cunoştinţă, italianul arbora în continuare steagul victoriei. Din păcate, după ce a fost chemată telefonic o doctoriţă prietenă cu amanta, care i-a aplicat bătrânului câteva proceduri de resuscitare, steagul a fost coborât în bernă. Asta nu înseamnă că nu a fost din nou arborat tenace în după-amiezele ce au urmat!

Doamna Katy, la 38 de ani, recent divorţată, fără copii şi având un salariu modest, tânjea cu ardoare să-şi creeze o nouă relaţie, postând dulcegării pline de filozofie şi poezii de amor ghebos, ilustrate cu selfie-uri sexy, pe contul ei de Facebook. Astfel l-a cunoscut pe Mitel, fost antrenor de arte marţiale, proaspăt pensionar şi patronul unei şaormării de cartier.  Locuind în aceeaşi localitate, s-au văzut şi în realitate şi, la a doua întâlnire, Mitel a invitat-o timid la o cafea în apartamentul său la bloc. Doamna Katy, după un prim refuz mimat – ca să nu creadă el că ea ar fi de condiţie dubioasă – a acceptat, în cele din urmă, să urce în apartamentul lui. A mirat-o însă  că livingul era aproape gol, cu numai o măsuţă şi două fotolii pe parchetul fără covor. El i-a spus să ia loc şi, scuzându-se, a dispărut în camera alăturată. Ea se gândea, amuzată, cum s-o descurca holteiul ăla arătos ca să pregătească cafeaua pentru doi. Deodată, el işi făcu triumfal apariţia gol puşcă, pe role şi cu un bici în mână. Speriată, ea şi-a înhăţat poşeta şi a dat să fugă spre uşă. „Stai, ori nu mai ieşi vie de aici!”. I-a ordonat să-l plimbe încet pe role prin cameră, trăgându-l de mădular, în timp ce o şfichiuia uşor cu biciul şi tot el gemea.  Intempestiv, a părăsit camera, iar Katy a profitat şi a fugit afară. În aceeaşi seară, i-a blocat accesul pe pagina ei de Facebook, nu l-a mai întâlnit de atunci şi nici nu a povestit nimănui aventura ei, decât celei mai bune prietene. „Auzi, tu, dar era foarte bine făcut!”, a încheiat ea, uşor îngândurată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu