sâmbătă, 9 februarie 2019


Mai înveți câteodată și de la proști

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



Mai înveți câteodată și de la proști

Angela Tocilă


Mai înveți câteodată și de la proști; de pildă, azi am auzit de la o Viorică de peste ocean - Alexandria Ocasio Cortez că e cisgenderă. În ignoranța mea abisală, n-am știut ce sărăcie e cisgenderul și am căutat pe google, aflând că înseamnă un căcat pe băț, respectiv să te identifici cu exact sexul cu care te-a fătat mă-ta, era să zic și pe unde, dar cred că știți cu toții și nu e cazul să fiu mai buruienoasă ca de obicei.

Mi-a venit în minte parazitul acela de Marx care stătea toată ziua în cârciumă, când nu bulănea servitoarele (și nu neapărat cu consimțământ, era suficientul un aviz consultativ, respectiv ”vii de bună voie sau rămâi pe drumuri?”), pe una dintre ele lăsând-o gravidă, după care a scos-o frumușel în stradă cu plod cu tot, și mă gândesc la neomarxiștii ăștia cu cașul la gură născuți ofensați, ăștia de le e musai să încadreze fiecare muritor într-un spațiu restrâns din care să nu măcănăne decât ce și când i se dă voie, cum își închipuie că mă pot face pe mine, de exemplu, să zic că laptele e negru dacă eu îl văd alb...

Acum vreo două zile văd alt parazit care la 27 de ani, ditamai calul își dă părinții în judecată pentru că nu i-au cerut consimțământul înainte de a-l concepe. Păi, doamnelor și domnilor, constat că unii avem cap doar ca să nu ne plouă în gât, din moment ce există printre noi și oameni în toată firea, care în teorie ar fi trebuit să fi trecut la pubertate de niște dileme existențiale și de gen, încurajează și perpetuează această demență colectivă, lipsită de orice motivație elementară. Căci despre asta e vorba în primul rând, de un vid de logică și de bun simț.

Adulții se fac vinovați de încurajarea nebuniei globale, asta pentru că au eliminat disciplinarea propriilor copii din educație. A se scuti de exemple de persoane care-și bat copiii, ai lor nu ajung niciodată să facă revoluție sexuală pe internet pentru că in viitor vor fi obligați să muncească sau să fure ca să aibă ce mânca. Că nu e cum ne spune internetul, nu poți fi orice-ți dorești în viață pentru că trebuie să existe oameni potriviți și la săpat de gropi în cimitir, nu doar vedete de cinema sau astronauți. Mulți dintre ei, cei mai mulți, vor deveni niște ratați visând până la moarte ziua în care va da Universul cu praf de noroc peste ei.

De Cortez aia nu mă mir, e proastă ca noaptea, dar reprezintă o generație atât de îndepărtată de realitate încât mi-e imposibil să văd o lume viabilă sau măcar la limita supraviețuirii creată de copiii aceștia. Nu am idee cum i-au putut crește părinții în așa hal de vulnerabilitate încât mulți dintre ei s-ar rătăci în propria cameră fără aplicație adecvată pe telefon. Și în loc să îndrepte cumva asta cât încă se mai poate, ca să-și ascundă propria neputință și vinovăție, insistă în prostie până la capăt.

Dar să revin la Marx... Mie mi-ar fi rușine să ader la ideologia născocită de un trântor care a trăit pe banii nevestii și și-a abuzat servitoarele. Mai pe scurt: viața lui Marx e esența comunismului, socialismul pe care vor să-l pogoare copilandrii ăștia peste capetele nepricopsiților de noi, în timp ce ne scobim în nas admirându-ne opera pentru că n-am știut să-i disciplinăm la timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu