joi, 14 februarie 2019


* Singura sansa a presedintelui Iohannis

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



Singura șansă a președintelui Iohannis

Ciprian Mihali

Singura șansă a președintelui Iohannis de a prinde un nou mandat sunt alegerile anticipate. Asta din mai multe motive, tot mai evidente și mai urgente.

Mai întâi, pentru a șterge impresia de non-combat, să nu-i spunem chiar de complicitate cu actuala putere, atât de percutantă din 2014 până azi. Ping-pong-ul ridicol cu Olguța Vasilescu nu e suficient să-i salveze reputația.

Apoi, pentru că banda de infractori a tras toate, dar absolut toate învățămintele din înfrângerea lui VV Ponta și nu va mai îngădui să se întâmple asta. Au și mijloacele să facă asta, bani, oameni, jandarmerie, dar au și voința tembelă să o facă.

În al treilea rând, pentru că nu e deloc sigur că țara asta mai rezistă aproape doi ani sub asaltul mafiei financiare, mediatice, judiciare și militarizate aflate la putere.

În sfârșit, pentru că după tot ce s-a întâmplat în acești doi ani, e nevoie de un om curajos în fruntea țării, singurul care, prin acțiune individual-instituțională, mai poate în acest moment să clatine dominația clanului Dragnea. Şi trebuie s-o facă acum, înainte de alegeri, nu la Paștele cailor și după ce se topește zăpada de pe pârtii. Istoria nu mai are răbdare și nu se mulțumește cu palidul curaj al unor cuvinte dojenitoare.

Dacă va aștepta imperturbabil alegerile prezidențiale, indiferent că va fi ales sau nu, va rămâne în istorie drept președintele în mandatul căruia România s-a predat definitiv în mâinile oligarhiei mafiote teleormănene și ale aparatului represiv care o susține. Iar dacă noi suntem suficient de îngăduitori să-l iertăm, adică leneși și indiferenți în privința viitorului țării, istoria nu-l va ierta pe președintele de la brelocul lui Dragnea.


[din facebook.com]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu