marți, 28 iulie 2020


* CE FEL DE POLITICĂ MAI ESTE ASTA? *


VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!



CE FEL DE POLITICĂ MAI ESTE ASTA?

Ciprian Mihali

În condițiile în care singurul argument pentru susținerea unui candidat la alegerile locale de către PNL este poziția acestuia în sondaje, mă întreb dacă nu cumva orice alianță este în același timp și posibilă, dar și pur oportunistă. Adică dacă pentru liberali e loc în aceeași oală și pentru Chirica, și pentru Nicușor Dan și pentru DC Popescu, dar și pentru zeci de primari trecuți miraculos de la PSD la PNL, mă întreb (retoric, desigur) dacă scopul ultim și unic al liberalilor nu este cumva acela de a obține cu orice preț cât mai multe primării, în indiferență totală (să nu spun chiar dispreț) pentru trecutul politic sau convingerile candidaților pe care îi susțin.

Asta înseamnă atunci că, pe de o parte, PNL nu se bate de fapt cu PSD și cu nimeni realmente. Pe de altă parte, înseamnă însă că PNL se bate cu toată lumea și nu va ezita să se alieze cu orice partid în teritoriu ori să le fure candidații ca să-și impună candidații „proprii”. Mai în glumă mai în serios, așteptăm primii candidați maghiari care vor candida sub dublul stindard UDMR-PNL.

Acest scenariu nu anunță însă nimic bun pentru parlamentare și pentru ce s-ar putea întâmpla după ele. Între locale și parlamentare vom asista cu siguranță la migrații masive dintre un partid spre celălalt, ștergând și mai tare iluzoriile granițe care le separă. Este posibilă oare situația în care PNL ar ajunge să se alieze cu PSD pentru a obține o majoritate parlamentară liniștitoare? Antecedente ale unei asemenea alianțe există, iar fidelitatea față de vreo ideologie nu a fost niciodată punctul tare al vreunuia din cele două partide.

În rezumat: câtă ostilitate există cu adevărat între PNL și PSD și cât de solid este de fapt acordul tacit între ele pentru a juca și a câștiga în cadrul stabilit exclusiv de cele două partide?

Mai general: ce fel de politică mai e asta?

(J: Preluare de pe Facebook)
(J: Atribuirea titlului ne aparține)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu