vineri, 10 iulie 2020


* FRUMOȘI ȘI LIBERI, NI SE RUPE DE COVID...*

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!



FRUMOȘI ȘI LIBERI, NI SE RUPE DE COVID...

Corina Băcanu

Acum câteva săptămâni, stând de vorbă cu un prieten, îmi zice că e revoltat pe guvern că îngrădește drepturile și libertățile persoanelor bolnave de covid, că pur și simplu aceste persoane fac pușcărie nevinovate în carantina impusă de guvern. Că oricum a zis CCR-ul că e neconstituțională carantina și foarte bine, suntem liberi pe pământ. Și că el nu poartă mască din principiu, că lui nu-i pune nimeni botniță.

Ieri, mă-sa, diabetică de tip 1, după 2 zile de febră și dureri musculare a fost confirmată pozitiv cu virusul. El nu mai e revoltat, e panicat.

Mă-sa n-a umblat decât pe la supermarket și în piață, că se știa femeia cu probleme, deci virusul l-o fi luat din supermarket sau din piață, de la un bolnav frumos și liber să se plimbe pe unde vrea pwla lui, conform deciziei CCR.

90% dintre români o bagă pe aia cu “libertatea”, că să fim tineri, frumoși și liberi, că drepturile noastre la libertate nu pot fi îngrădite de nimeni, apoi înjură autoritățile că nu ne protejează. Deci să fim liberi dar mwie Șică, că din cauza ta e acum bolnavă mama!

Cam asta e bula. Noi nu avem obligații, avem doar dreptul de a fi frumoși și liberi.

În ultimii 30 de ani s-a furat atât de mult, încât se poate spune că sistemul medical este o oroare. În ultimii 30 de ani au dispărut medicii din România cum dispar șaormele în burțile pesediștilor. Ne țâțâie curu dacă trebuie să ajungem vreodată la un spital de stat dar, pe de altă parte, suntem prea frumoși și liberi să ne protejăm și să luăm măsuri de precauție.

În ultimii ani, unii dintre noi am învățat doar poezia aia cu drepturile noastre dar habar n-avem că nu toată lumea duce o viață confortabilă în care poți merge cu Uberul sau poți comanda online sau poți cere mâncare prin Glovo ca să eviți expunerea la virus.

Se striga în gura mare că Șică a însingurat bătrânii, că a izolat o categorie de vârstă sensibilă, că ne mor părinții de singurătate. Eh, uite că acum sunt liberi să ia virusul, că bolnavii confirmați se pot plimba frumoși și liberi oriunde și îi pot da și lu mă-ta și lu tac-tu niște coronavirus, ca să rezolve și problema cu singurătatea.

Hai liberare, vorba aia!

(J: Preluare de pe Facebook)
(J: Atribuirea titlului ne aparține)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu