luni, 10 august 2020

 


* 10 AUGUST 2018 – RĂSPUNDEREA POLITICĂ? *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com


Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


10 AUGUST 2018 – RĂSPUNDEREA POLITICĂ?

 

Cristian Diaconescu


În 10 august 2018 am avut o demonstraţie de forţă împotriva românilor care cereau revenirea statului la valorile europene – democraţie, justiţie dreaptă şi egală pentru toţi.


În 10 august 2018 am văzut, în faţa clădirii Guvernului României, gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc, bătăi cu bastoane aplicate de forţele de ordine, agresarea zecilor de mii de cetăţeni care protestau paşnic. Nu a contat că erau femei, bărbaţi, copii, tineri sau bătrâni. Nu a contat că veniseră cu familiile să aducă baloane, flori sau simple pancarte cu mesaje de protest. Justiţia a condamnat câţiva provocatori care nu puteau răsturna un gard ce să mai vorbim de o “putere politică”.


Atât înainte dar mai ales după 10 august, politicienii aflaţi la putere i-au acuzat pe protestatari că au intenţionat “să schimbe guvernul, prin forţă “. “O tentativă de lovitură de stat” a anunţat, oficial, Prim ministrul de la aceea dată, printr-o scrisoare adresată Preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker dar şi în cadrul unei audieri, în sesiunea plenară a Parlamentului Uniunii Europene
Prin urmare, este de bun simţ să înţelegem că cineva din ierarhia politică care conducea ţară a analizat situaţia, s-a simţit în pericol şi a dat ordin structurilor de ordine publică să apere instituţiile statului şi să blocheze o “tentativă de lovitură de stat”.


DIICOT a constatat că nu a existat nici o tentativă de lovitură de stat, clasând dosarul sub acest aspect.


Din perspectiva justiţiei, acţiunile în forţă şi violenţele exercitate nediferenţiat împotriva tuturor manifestanţilor nu au avut nici o justificare, nici o legitimitate.


Dar cum rămâne cu decidenţii politici, care intenţionat sau din culpă - s-au considerat legitimaţi să ordone violenţele? Au invocat o “lovitură de stat” care judiciar s-a constatat că nu a existat, deci au acţionat în baza unei evaluări greşite sau “premeditate”, iar mii de oameni au fost afectaţi.


Există obligaţia morală dar şi legală să se spună adevărul, cu subiect şi predicat - nume, fapte, date, etc. Nimeni nu are dreptul să se ascundă în spatele cuvintelor “organele în drept să facă lumină”. Dacă va fi aşa vom mai aştepta cel puţin 30 de ani. S-a mai întâmplat!


Oricum vom rămâne, în istorie, ca fiind singurul stat membru al UE şi NATO care ar fi trecut printr-o tentativă de lovitură de stat. De aceea, ca urmare a hotărârilor justiţiei, este imperios necesară şi urgentă infirmarea acestei aberaţii în dialogul cu Comisia Europeană şi Parlamentul European.


Partenerii ne întreabă!

 

(J: Preluare de pe Facebook)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu