duminică, 13 iunie 2021

 



* CONTRAST *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


CONTRAST


Constantin Cucu

Acum niște ani o rezidentă de la spitalul de urgență a ieșit public cu mărturisirea autoincriminantă că îi dăduse 10000 de euro domnului dr. Beuran, chirurg, politician, profesor și somitate, ca să fie angajată în secția acestuia. Nemulțumirea femeii fiind determinată de faptul că în ciuda banilor dați, postul respectiv nu îi fusese oferit.

Țeapă.

Era o perioadă grea pentru somitate pentru că luase foc o pacientă pe care acesta o opera, deși nu era acolo și fusese filmat intrând în haine de stradă și cu ceasul la mână la aceasta.

Procuratură, scandal de presă, apoi liniște. Acea liniște de căcat românească, în care auzi rotițele justiției stând nemișcate.

Acest ocean românesc de indiferență colectivă în care fiecare scandal cade ca o piatră, face valuri o perioadă, și apoi este scufundat fără urmă. Mă rog, poate nu am monitorizat eu cum trebuie subiectul dar, din câte știu, situația a rămas ca înainte de scandal.

E bine. Poate că totul a fost o farsă.

În acest context în care postul de medic specialist la un spital bucureștean este, se pare, scos la licitație printre rezidenții cu dare de mână, la Alexandria sunt așteptați uvrierii sanitari. Sunt scoase posturi pentru nu mai știu câți medici tineri și-ar dori inserția în teleormanian dream.

Telefonul angajatorului este, totuși, ciudat de silențios.

Pare că salariile nesimțite despre care se tot vorbește, condițiile de basm, colaborarea benefică cu casa de asigurări și jurământul lui Hippocrate, unde precis scrie că medicul trebuie să meargă cu drag în orice fundătură, pe bani puțini, să muncească până la 70 de ani și să facă 10 gărzi pe lună la tariful de acum 5 ani, toate acestea nu ajung.

Rezidentul preferă să strângă banul pentru somitate sau să plece în vreo țară în care Teleormanichen de acolo are autostradă.

În contrastul dintre posturile scoase pe sub mână, cu impunitate, prin orașele mari și nevoia de medici din periferie se află de fapt principala problemă a sistemului sanitar de la noi. A personalului.

Nu că ar interesa pe careva în mod particular.

[J: Preluare de pe Facebook – A.G.]

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu