miercuri, 10 noiembrie 2021

 



* ...Și, la o adică, cine ar fi vinovații? *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


...ȘI, LA O ADICĂ, CINE AR FI VINOVAȚII?


Ancelin Roseti

Noi suntem vinovați (mă rog, imensa noastră majoritate), fiindcă suntem exact ca politicienii pe care dăm vina. Noi suntem asemenea lor, iar atunci când cineva vine să facă treabă, să îndrepte lucrurile, îl dăm jos sau îi susținem pe acei care îl dau jos, deoarece măsurile de îndreptare a lucrurilor (îndreptarea lor) ne sunt în dezavantaj, nu ne convin.

Vrem, bunăoară, să se confiște averile ilicite ale politicienilor, dar numai ale lor, nu și ale noastre.

Vrem să fie anulate diplomele și titlurile academice ale politicienilor, dar ale noastre și ale celor din familia noastră să rămână valabile.

Vrem ca ei să nu mai ia șpăgi, însă noi să luăm în continuare ca polițiști, medici, profesori, procurori, judecători, funcționari, "nași" de tren, meseriași, preoți etc.

Vrem ca politicienii să nu-și mai angajeze membrii familiei în fel de fel de posturi, dar noi să apelăm la pile, relații, șpăgi pentru a-i angaja pe ai noștri.

Vrem ca politicienii și oamenii de afaceri să nu mai facă afaceri cu statul, dar noi să buzunărim statul prin sinecuri și motive "înalte", cum ar fi, bunăoară, "cultura", "imaginea României în lume" etc. -- "vrăjeală", adică, efect zero.

Vedem imediat cât de proști/analfabeți sunt politicienii, dar nu vedem nimic când e vorba de noi sau de copiii noștri. Ne deranjează "cumetriile" și ipocriziile lor, însă agreăm, din plin, "horele" și pupincurismul nostru. Iar această listă continuă în voie.

Aceasta este marea problemă a ruinei românești, de asta SUNTEM VINOVAȚI și de asta niciodată nu se va schimba nimic, fiindcă acea SCHIMBARE depinde de SCHIMBAREA NOASTRĂ, or noi nu vrem să ne schimbăm, fiindcă, în realitate, nici schimbarea n-o vrem.

Pentru noi schimbarea înseamnă să rămânem exact cum suntem, însă s-o ducem bine și să avem salarii cât câștigurile lui Țiriac -- și nici atunci nu am fi mulțumiți: ba am fi nemulțumiți fiindcă unii au la fel de mult ca noi, ba că sunt la fel de "geniali" ca noi, ba am dori să mai fim și noi șefii unui domeniu sau altul, ba am dori să fim noi conducătorii țării, ca să arătăm noi vecinului și tuturor celor care ne-au privit chiorâș, pe vremea când eram milogi, trâmbițând "schimbarea", cine suntem noi.

Dictaturile (cum, de altfel, și Mafia, în Italia -- lucru mai puțin știut) au apărut, în momente de criză, în spiritul binelui, invocând îndreptarea lucrurilor, justiția, promițând prosperitatea și traiul pe vătrai, cu sprijinul și sub aplauzele mulțimii, adică ale "noastre", iar apoi știm cu toții ce s-a întâmplat. Mă tem să nu se repete, în curând, tragedia, chiar dacă altfel cosmetizată -- mai ales că nici situația internațională nu e prea roz. Pentru mulți pare imposibil, uitând că și atunci când au mai fost tot imposibile păreau. ...Și, la o adică, cine ar fi vinovații?

(J: Preluare de pe Facebook)

(J: Atribuirea titlului ne aparține – A.G.)

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu