sâmbătă, 19 ianuarie 2019


* SUNT SI OAMENI MAI IN VARSTA

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com


SUNT ŞI OAMENI  MAI ÎN VÂRSTĂ

                    Răcnetul Oamenilor Sătui

Sunt oameni mai în vârstă care ne spun ca nu avem dreptul moral să protestăm. Ne reproșează ca n-am făcut gură în epoca Băsistă, când noi încă ne chinuiam să luăm note mari la matematică, iar apoi ne spun că suntem prea tineri să înțelegem noi ”politica”, deci să punem osul la muncă și să ne vedem de treabă. Ei bine, noi înțelegem că pentru viitorul nostru și al copiilor noștri trebuie să luptăm, tot cu școala veche, pentru normalitate. Pentru autostrăzi, doctori de Doamne ajută, spitale decente, curățenie, respect în relația cu instituțiile statului, pentru educația copiilor noștri și pentru un trai decent. Pentru siguranță, pentru cele 64 de suflete pe care le-am pierdut pe drum, pentru cine știe câți alții, noi și noi victime anonime, în fiecare zi, ale acestui regim.

Consideră că dacă nu lucrăm la șurub, noi stăm degeaba alea 60 de ore pe săptămână, plus orele de peste program, ca să nu mai spun despre ”uceniciile” neplătite, dar obligatorii pentru a reuși să te mai angajezi pe undeva decent. Tot dânșii uită că din contribuțiile noastre sunt plătite toate salariile bugetarilor, cât și pensiile din bugetul de stat de pe acel an.

Am fost aruncați într-o lume care nu este a noastră, într-un popor traumatizat de comunism și care încă duce povara regimului ceaușist. Ne-am născut într-o țară în care mulți dintre bătrânii comentatori au votat cu Iliescu și au lăsat corupția să distrugă România la fel ca o infecție intraspitalicească: oportunistă, împuțită și rezistentă la tratament. Aceiași oameni care ”în vremurile bune” au fost păcăliți de bișnițari și capitaliști de cumetrie cu legături în PDSR și cu idei de tip Caritas, FNI și Bancorex, acum ne cred pe noi spălați pe creieri de entități imaginare ale Statului Paralel.

Am aterizat într-o Românie în care plângem eroii necunoscuți ai unei revoluții pe care am moștenit-o doar din povești, împreună cu durerea și dezamăgirea sângelui vărsat fără rost. Noi nu am avut de ales… până acum.

Este dreptul nostru să ne revoltăm în fața unui sistem lăsat în urmă tot de generațiile care acum au tupeul să nu ne acorde minimul de respect și încredere. Până acum, ați ales doar voi, de aici înainte am crescut și avem o voce pe care vrem s-o facem auzită fie pe stradă, fie în noile partide, fie prin asociații, ong-uri și grupuri civice. Luați-ne în serios, pentru că noi nu râdem.

P.S: Mulțumim părinților și bunicilor care ne-au crescut să fim puternici și să luptăm pentru ce-i corect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu