vineri, 31 mai 2019


* Vrăjeli, doamnelor şi domnilor!

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



Vrăjeli, doamnelor şi domnilor!

Ancelin Roseti

Mie mi-e greu să cred că nişte lepre (şi aici nu mă fixez doar pe România) nu mai pot, deodată, dormi de grija omenirii. A dat brusc umanismul peste ei. Sunt îngrijoraţi de sănătatea planetei. Nu-şi găsesc odihna din pricina faptului că puşcăriaşii, de pildă, nu au destule drepturi, au pedepse prea mari ş.a.m.d.

Ar fi interesant de aflat câţi militanţi împotriva fumatului, bunăoară, sunt fumători, sau câţi dintre cei preocupaţi de soarta animalelor poartă pantofi din piele, au în meniu carne etc. Oare câţi dintre cei care se dau îngrijoraţi de soarta puşcăriaşilor sunt la fel de îngrijoraţi atunci când cad victime unei infracţiuni? Sau câţi dintre ei sunt prosperi tocmai datorită săvârşirii (la nivel înalt şi la scară mare) a unor infracţiuni, de pildă, traficul de droguri? (Oare o descurajare a răului nu are a-i sărăci?). Oare câţi bani se vor fi învârtind dinapoia acestor organizaţii, fundaţii, guverne ş.a.m.d. de le stimulează într-atât frământările şi odată cu ele militantismul?

Fumatul e toxic? Dar furnalele, noxele maşinilor etc. cum or fi? Dar de ce defrişăm pădurile, dacă suntem atât de îngrijoraţi de soarta oamenilor? De ce trebuie să avem milă doar de câini şi de pisici, nu şi de găini, porci, oi, vaci şi toate celelalte vieţuitoare care se pun în farfurie?
 
Sunt toxice E-urile din alimente sau producătorii acestora îi paradesc pe producătorii clasici? Iar, dacă sunt toxice, cum se face că speranţa de viaţă din Occident (care înghite E-uri de prin anii
’60) este mai mare, cu mult, decât cea din România, care îngurgitează năbădăioasele toxine, începând uşor de prin ’96 şi mai apăsat de prin 2000?

Dar Andreotti, de pildă, s-a îmbrăţişat, până la urmă, cu Toto Riina, aşa cum spun unii care au fost de faţă, sau nu? Dar cum de serviciile secrete ale Italiei şi ale lumii nu au reuşit zeci de ani să-i descopere culcuşul acestui criminal (şi nici lui Provenzano)? Dar Kennedy a fost ajutat să ajungă în fruntea Americii de Joseph Bonnano şi celelalte familii mafiote sau nu?
Şi discuţia e lungă...

Hai, dom'le, să fim serioşi, cu vrăjeala asta afectată, umanist livrată proştilor!

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu