luni, 2 decembrie 2019


* PATRIOTISMUL NU SE STRIGĂ, SE  DEMONSTREAZĂ *


Eşti atras(ă) de jurnalism şîncerci să scrii, dar încă n-ai unde să publici? 

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?
Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste îîntregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


PATRIOTISMUL NU SE STRIGĂ
SE  DEMONSTREAZĂ


Corina Băcanu


Observ că s-a umflat cereala patriotismului în diverși cocoși și găini ambetate de emoția Zilei Naționale. Textul meu de ieri le-a oprit micul în gât și n-au mai putut regurgita în liniște. Au venit cu pieptul dezgolit să își manifeste revolta că nu sunt eu patrioată, ba mai mult, că le stric bucuria Unirii. Fasolea și cârnații nu au mai avut gust din cauza mea, costița și murătura s-au unit greșit în stomăcele.

În primul rând vreau să precizez că toți cei care intră aici cu argumente ad hominem primesc block pe loc. Nici măcar nu mă voi mai deranja să răspund. Dacă vreți respect, atunci hai să dezbatem afirmațiile despre un fapt, nu să atacăm persoana care a făcut afirmațiile. Discreditarea argumentului este unul dintre motivele pentru care nu dau doi bani pe emoțiile voastre patetice.

Apoi, dacă tot vă dați patrioți, învățați să scrieți corect în limba română. 90% dintre cei care ați ajuns pe pagina asta ca să îmi arătați mușchii voștri flasci de patrioți, sunteți agramați. Să îți cunoști limba maternă este cea mai mare cinste pe care o poți face țării tale.

Apoi patriotism nu înseamnă să declari că ești patriot și să aplauzi ca foca o defilare. Patriotism înseamnă să ieși la vot, să fii profesionist, să nu parchezi în locuri nepermise, să suni la Poliție când auzi strigăte de ajutor, să sari în apărarea femeilor și copiilor abuzați, să nu mai claxonezi ca disperatul în trafic, să nu conduci beat sau drogat, să nu te închini cu o mână și cu alta să bați un animal, să vrei să fii cel mai bun în meseria ta, să donezi pentru cei care au nevoie de ajutor, să fii implicat civic, să nu vorbești la telefon în trafic sau la cinema, să îți pese de semenii tăi.

România înseamnă oameni. Patriotismul nu se strigă, se demonstrează. Țara asta va crește când vom fi în stare să o ducem mai departe. Până acum nu am fost. Nu dau doi bani pe sentimentele voastre de patrioți patetici care își îngroapă capul în nisip de Crăciun, de Revelion, de Paște și de 1 Decembrie. Mi se par ridicole manifestările astea ieftine de efuziune sentimentală când fix în secundele în care voi vă simțiți mândri că sunteți români, 900.000 de copii suferă de foame.

Respectul pentru strămoșii care au permis să devenim o țară se sărbătorește cu reflecție și bun simț, nu cu parade inutile și mațe îngroșate.

Fiți patrioți în suflet și în comportament, că pentru gargară ieftină mă uit la știri cu politicieni!

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu