joi, 27 iunie 2019


* Trezirea! Deschideți ochii mari, mari!!!


VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



Trezirea! Deschideți ochii mari, mari!!!


Ciprian Mihali


Cum arată peisajul societății românești în acest moment?
O rețea de interese private, ajunsă la putere prin fraudă și corupție, și-a securizat de doi ani încoace dominația asupra societății: a mituit masiv Jandarmeria, Poliția, Fiscul, o parte dintre magistrați, întreaga administrație centrală și locală.
Luați fiecare domeniu al vieții sociale și veți vedea că e blindat politic și financiar: cele mai importante instituții judiciare ale țării, CSM, Inspecția judiciară, dar și Avocatul poporului, ANI, CNCD, CNA, ANAF, CAS, agențiile naționale, autostrăzile, energia, medicamentele, telecomunicațiile, inspectoratele școlare, rețeaua de universități, spitalele, ICR, cultura, adăugați orice vă vine în minte, toate au în fruntea lor oameni ai puterii actuale, plătiți obscen în raport cu competența și cu răspunderea lor socială. Două exemple: șefului de la Autostrăzi i-a crescut enorm salariul; profesorilor din licee și universități le-au crescut major veniturile, exact în momentul în care toate universitățile românești s-au prăbușit în topurile internaționale.
Puterea a acordat salarii, pensii și indemnizații atât de mari acestei minorități birocratice, politice și mediatice care s-a înstăpânit asupra României, încât ea va face tot ce-i stă în putință pentru a împiedica orice schimbare și pentru a sabota orice reformă și democratizare a statului român.
A propus o lege a pensiilor care seamănă cu plantarea unor mine în viitor pentru cei care ar îndrăzni să vină după ei. Punerea în aplicare a acestei legi în 2022 este un act de sinucidere colectivă.
Putem spune fără ezitare că în acest moment societatea întreagă este luată ostatecă de către o putere care are acces la totalitatea resurselor financiare, naturale și informaționale ale țării. Aproape toată societatea e antrenată în vârtejul unui compromis bănesc și moral care îi dă o stare de falsă euforie, când de fapt nu e decât amețeala provocată de pierderea tuturor reperelor.
Suntem o societate captivă, aflată în derivă.
Spun „aproape” toată societatea, pentru că două grupuri ar mai putea să facă ceva pentru țara asta. Nu știu exact cum, dar am convingerea că doar în ele ne mai stă speranța: tinerii și diaspora. Primii pentru că nu au apucat încă să se lase prinși în hora imoralității, să fie cumpărați, cei din urmă pentru că au avut puterea să se extragă la timp din ea, pentru că s-au răscumpărat. Alături de ei, în țară, se mai află o minoritate curajoasă, dar neputincioasă și dezorganizată.
Dacă tinerii și diaspora vor înțelege că de ei depinde acum viitorul României, atunci mai avem o șansă. Dacă nu, nu.

[Preluare de pe Facebook. Postarea nu avea titlu. Acesta este adăugat de noi]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu