vineri, 4 februarie 2022

 



* DA! USR ESTE UN PARTID PROGRESIST, DE STÂNGA *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


DA! USR ESTE UN PARTID PROGRESIST,

DE STÂNGA


Mantzy

USR se duce dracu în sondaje și, în bunul spirit al dreptei, se caută vinovați. Nu știu dacă e așa simplu, nu mă pricep așa bine la cum funcționează treburile interne ale unui partid, dar responsabili sunt cam toți că n-au pe nimeni inteligent (ca mine, v-ați dat seama, huehuehue) pe-acolo care să le spună că:

1. Progresismul e de stânga și, în general, mersul omenirii actual e către stânga. Prima mare tâmpenie a USR-ului a fost să se declare de dreapta. Știu, au făcut-o din cauza unui electorat cam stupid, care nu știe ce-s alea stânga și dreapta și asociază automat stânga cu relele PCR / PSD. Dar stânga rămâne stânga și are mult mai multe în comun cu adevărul și mai ales cu binele comun decât are dreapta.

2. Dreapta e deja luată, ca să zic așa. Cea bătrânicioasă și moderată e acoperită de PNL. Cea extremistă și nebunească e acoperită de AUR. Ambele sunt partide mult mai bine orientate ideologic decât USR-ul.

3. Stânga modernă e practic nereprezentată în România. Nu vorbește nimeni despre cum nu există oameni răi de fapt, ci doar oameni care uneori fac rău și alteori bine, despre cum cu iubire și toleranță chiar și la nivel politic putem reuși, despre cum chiar se poate să ne fie mai bine tuturor fără să ne dăm în cap, la propriu sau la figurat.

E adevărat, însă, că dacă USR-ul se declară taman acum de stânga, după ce au ars-o stupizel cu dreapta atâția ani, probabil va crea și mai multă confuzie în electorat, dar și mai multă neîncredere în nehotărâți. Eu sugerez să-l desființeze și s-o ia de la capăt, cu oameni mai inteligenți și eventual mai tineri decât Barna, Cioloș sau Goțiu la conducere. Boomerii ăștia trei mi se par depășiți pentru acea stângă modernă de care cred că e nevoie, în peisajul politic românesc. E adevărat că nici tineri cu adevărat inteligenți (adică mari cititori de filosofie, în primul rând) nu prea știu să existe în USR. Știu doar tineri educați în bunul spirit al dreptei, adică unii care nu au citit filosofie, ci au învățat să facă bani.

(J: Preluare de pe Facebook)

(Atribuirea titlului ne aparține – A.G.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu