marți, 15 februarie 2022

 



* DE ZIUA LECTURII RECOMAND O CARTE: NOUL TESTAMENT *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


DE ZIUA LECTURII RECOMAND O CARTE: NOUL TESTAMENT


Lucian Mindruta

Azi, de Ziua Lecturii, desi nu merg aproape deloc la biserica, recomand celor care ma citesc si care imi fac reprosuri adesea de pe pozitii religioase, o carte:

NOUL TESTAMENT.

Oricare dintre Evanghelii, desi ideal ar fi toate patru.

De ce eu, care sunt mai degraba atasat de Darwin si Voltaire recomand Biblia?

Pentru ca e o carte profund umana si in acelasi timp aproape complet necunoscuta celor care, in numele ei, dau lectii politice, de sanatate sau morala.

Din Noul Testament, omenirea s-a ales cu cateva lucruri pe care imi doresc tare sa le vad aplicate:

Toti oamenii sunt frati. In credinta lui Iisus nu exista neamuri mai desptepte, mai cu mot, mai indreptatite sau mai iubite de Dumnezeu decat altele. Nationalismul nu poate avea o baza in invatatura lui Iisus.

La ura, raspunzi cu iubire. Iisus era un evreu practicant, insa invatatura lui depaseste canonul Vechiului Testament, cu al sau dicton "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". Iisus indulceste Legea si ne invata sa intoarcem si celalalt obraz, sa ne iubim vecinul oricat de diferit ar fi el si mai ales sa aruncam piatra doar daca noi insine suntem perfecti...

Dar cel mai important lucru pe care il lasa Iisus e exemplu sacrificiului: el se jertfeste pentru altii. Nu ii minte, nu ii pacaleste pentru putere, nu ii indeamna sa se incoloneze in spatele lui ca sa ajunga rege. Nici live isteric pe facebook nu cred ca facea, daca traia azi. Intelegeti unde bat...)

Deci recomand Biblia tuturor celor care, in numele ei, se uita urat la cei din jur. Si le scriu mascari si blesteme in mesaje private, in care ameninta cu flacarile iadului sau consecinte pamantene imediate, ca pe stadion...)

Recomand Biblia tuturor crestinilor care nu stiu ce e cu adevarat crestinismul.

Adica majoritatii lor, din ce vad eu prin tara noastra.


(J: Preluare de pe Facebook)

(Atribuirea titlului ne aparține – A.G.)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu