marți, 8 februarie 2022

 



* O GENERAȚIE ABANDONATĂ *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


O GENERAȚIE ABANDONATĂ


Elena Calistru

Când ne mai mirăm că o bună parte din tineri aleg niște mesaje radicalizate și că o bună parte dintre ei sunt probabil NEETS (nici la școală, nici angajați), poate ar fi bine să ne amintim și de toate șansele pe care Guvernele României din ultimii ani ar fi putut să le dea acestora. Pentru că radicalizarea nu vine doar așa, că a picat peste ei. Vine și din lipsa oportunităților, din sentimentul că ești abandonat, că nimeni nu se gândește la tine și la nevoile tale.

Și ghiciți ce? Între 2014-2020, România avea alocate din fonduri europene nerambursabile vreo 329 milioane de euro adresate fix acestei categorii sociale de tineri care ar fi putut beneficia de un sprijin.

Cât credeți că a absorbit România din toți acești bani dedicați ocupării tinerilor? 6%, adică undeva la 21/329 mil. Că suntem la coada clasamentului e foarte puțin spus. Uitați-vă la grafic. Yep. O generație abandonată. Care evident că va căuta salvarea în altă parte.


(J: Preluare de pe Facebook)

(Atribuirea titlului ne aparține – A.G.)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu