miercuri, 16 februarie 2022

 



* UN PARTID DE VIITOR AL TINERILOR CONȘTIENȚI ȘI EDUCAȚI *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


UN PARTID DE VIITOR AL TINERILOR CONȘTIENȚI ȘI EDUCAȚI


Alexandru Ghillis

În ultima vreme, poate din cauza parcursului vieții tot mai scump și mai greu de dus, crește aparent dubios și numărul vocilor unor cetățeni care deplâng nostalgici – după părerea lor – pierderea bunăstării și a locului României și românilor pe plan european, câștigate, chipurile, în perioada ”Epocii de Aur” ceaușiste. Mai mult ca sigur că este vorba de o serie de persoane ceva mai în vârstă, care s-au bucurat probabil – inițial umile fiind – de beneficii importante în Epocă, ca urmare a atingerii ”peste noapte” a unor poziții sociale superioare pregătirii lor, mai cu seamă în aparatul politico-administrativ și de securitate al timpului și de care nu se mai bucură astăzi, dacă, măcar, nici nu ”pupă” vreo pensie specială, cum au mulți alți ”foști”.

Dar rătăcesc în astfel de comentarii pe Facebook și scâncete ale unor tineri naivi, care repetă inconștienți ce au reținut din povestirile bunicilor sau părinților decăzuți din privilegiile deținute odinioară, ori alții, de-a dreptul rău inteționați, mânați de teribilisme ale găștilor de cartier sau de stadion spre extremism politic de dreapta sau stânga.

Însă se poate remarca faptul că o bună parte a membrilor generațiilor post ’89 se arată mai puțin preocupată de trecutul întunecat și-și îndreaptă atenția, cum e și normal, spre viitorul – cam incert, totuși – pe care îl au în față și pe care trebuie să-l construiască cu multă grijă.

Actualmente, pe lângă coaliția de la guvernare, care șchioapătă, dar își trage răsuflarea mai departe într-o doctrină alambicată și puțin credibilă, rămâne doar un singur partid cu adevărat de opoziție care, dacă se va reforma complet, cu o doctrină politică solidă și va colinda toată țara până la următorul scrutin electoral parlamentar, expunându-și pe larg intențiile sale constructive, va putea avea câștigul scontat. Acest partid de viitor, al tinerilor conștienți și educați, este USR.

 

[Trebuie să precizez că sunt și rămân un simplu outsider, nefiind înregimentat politic]

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu