vineri, 18 februarie 2022

 



* DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE *

VREI SĂ FII PUBLICAT(Ă) IMEDIAT?

Scrie liber(ă) despre orice doreşti, dacă eşti ferm convins(ă) că subiectul tratat îi va interesa şi pe alţii! Trimite repede textul tău, sub forma unui articol editat corect ortografic, ataşat unui email (jurnalism.independent@gmail.com) şi, dacă este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste în întregime şi absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com  

Dedică-te cu incredere jurnalismului total independent!


DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!


Oreste Teodorescu

Blestemul unei natiuni imbolnavite de tradare sau de ce Romaniei i-a mers atat de prost in ultimul secol.

“Tradarea niciodata nu-nfloreste desi e un spin. De ce oare? De-ar inflori n-ai mai putea sa-i spui tradare” – John Harington

La 100 de ani de la faurirea statului unitar modern, noi romanii nu am reusit sa facem saltul istoric de la a supravietui la a vietui. De fapt, noi nu traim deplin, ci ne chinuim din rasputeri sa razbatem prin labirintul propriilor neputinte, lasitatii si lipsei de proiect colectiv.

Blestemati de o geografie complicata si o istorie tumultoasa, noi, poporul care-si divinizeaza conducatorii, apoi ii omoara aruncandu-i in gropi comune ascunse, nu am avut niciodata timp suficient sa intelegem nici care este sensul neamului nostru pe drumul colectiv al mantuirii, nici cum sa ne faurim un destin colectiv prosper si luminos, alaturi de vecini si prieteni.

Ne-am alterat constiintele preferand in cele din urma sa ne urmarim obsesiv propriul bine, neglijind binele comun si pentru a reusi asta, am recurs la cea mai paguboasa si mistuitoare decizie: tradarea!

Tradarea ne defineste asadar caracterul si ne etaleaza cele mai oribile vicii comportamentale. Traim din ce in ce mai multi dintre noi, in afara lui Dumnezeu, fara valori spirituale imuabile, fara convingeri si solutii, fara respect fata de lege si mai ales fata de semeni. Egoisti si materialisti, insensibili la suferinta celuilalt ne-am facut o profesiune de credinta din dictonul: „sa moara si capra vecinului!”.

Toata politica noastra postdecembrista a devenit o enciclopedie a tradarii! Binele Patriei se naste din loialitate si spirit de sacrificiu, insa noua ne merge din ce in ce mai prost, tocmai pentru ca cei care ne conduc nu au pic de constiinta, practicand frecvent tradarea calificata prin aplicarea diferitelor moduri de operare imorala in interese meschine de partid, de grup sau personal.

In loc sa ne hranim cu nectarul viu al celor trei gratii divine, noi am optat ca natiune sa experimentam otrava tradarii, a incompetentei si imoralitatii si, de aceea, politicienii romani, pentru a fi alesi, promit si cauta sa convinga electoratul, prin viclenie, siretenie si mecanisme demagogice, nu prin proiecte si planuri sustenabile.

In acest context este clar ca majoritatea POLITRUCILOR care acorda TRADARII rang de virtute nu mai pot dovedi DEMNITATE deoarece, sunt lipsiti de acele valori umane, precum: cinstea, meritele morale si mai ales de instictul politic suprem de a pretui omul si de a conduce destinele umane.

In Romania, niciodata nu se poate clarifica situatia despre cine a tradat primul, pentru ca frustrati de pierderea suferita, cei care se simt sacrificati, se arata a fi tot politicienii stapaniti de ura si egoism, plini de sine si incapabili de a-si recunoaste propriile tradari. Astfel ei devin victime artificiale si razbunatori crunti in numele unei moralitati lipsite de orice constiinta a tradarilor pe care le-au facut.

Calea TRADARII NATIONALE totdeauna a fost croita de si prin politica.

Poate daca am studia cu atentie strategiile prin care sunt cucerite popoarele, am intelege cum sa ne aparam eficient, si de aceea va propun sa reflectati asupra celor postulate cu 2500 de ani in urma de marele strateg chinez, Sun Tzu:

1. Discreditati tot ceea ce merge bine in tara inamicului;

Implicati reprezentantii claselor conducatoare ai tarii inamice in afaceri dubioase.

2. Distrugeti-le reputatia si, la momentul potrivit, supuneti-i dispretului propriilor concetateni;

3. Utilizati creaturile cele mai ticaloase si mai abjecte;

4. Raspanditi discordia si conflictele intre cetatenii țarilor ostile. Intaratati-i pe tineri contra batranilor;

Ridiculizati traditiile adversarilor. Discreditati-le luminatorii de constiinta;

5. Induceti in eroare inamicul, spre a-l conduce la temporizare si neglijenta, apoi avansati cu repeziciune;

6. Perturbati, prin orice mijloace, intendenta, aprovizionarea si functionarea armatei inamicului;

Slabiti vointa luptatorilor inamici prin cantece si melodii senzuale;

7. Dati inamicului fete si baieti tineri pentru a-i lua mintile, dar si jad si matase pentru a-i zgandari ambitiile;

8. Fiti generosi in promisiuni si recompense pentru informatii;

9. Infiltrati-va peste tot spionii. Bazati-va pe tradatorii care se gasesc in randurile inamice;

10. Faceti-l pe adversar sa creada ca mai exista o posibilitate de a se salva. Apoi, LOVITI ! Scopul vostru trebuie sa fie preluarea intacta a tot ceea ce se afla pe pamant.

In acest fel trupele va vor ramane odihnite, iar victoria va fi totala.

Dupa toate cele scrise, mai am un singur indemn: DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!

 

(J: Preluare de pe Facebook)

(Atribuirea titlului ne aparține – A.G.)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu