sâmbătă, 7 septembrie 2019


* EXPLOATAREA SUFERINTEI *

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



EXPLOATAREA SUFERINŢEI

Mandoc Florentina Isabella

Exploatarea emotiilor in media, marketing, politica, este poveste veche, o stim, desi ar fi bine sa avem si tehnici autoaparare impotriva manipularii ca parte a procesului educational.
Dar EXPLOATAREA SUFERINTEI este absolut inacceptabila, in orice mediu sau sub orice forma si nu ar trebui sa fie permisa in niciun fel de circumstanta!
Nu am urmarit la tv azi, dar am citit aici ca s-a transmis in direct momentul in care mama Luizei a aflat vestea si concluzii ale anchetei. Filmata prin gard!!! Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Aceasta situatie este extrem de GRAVA!
- mass media nu ar trebui sub nicio forma sa faca asa ceva. In primul rand exista un cod al demnitatii umane, indiferent ca este scris ori nu in codul deontologic formal. O limita minima a decentei si a respectului fata de ALTA FIINTA UMANA. Prin transmiterea unei astfel de stiri persoana aflata in suferinta imensa este grav DEZUMANIZATA, transformata in produs de vanzare si instrument de rating. Aceasta limita a decentei NU poate fi depasita in niciun fel de caz, este o intruziune si un abuz grav. In al doilea rand, mass media are impact educational si transmite printr-un astfel de gest mesaje implicite legate de un sistem de valori total pervertit! Simplul fapt ca se poate face si se face asa ceva spune multe, multora, in special adolescentilor, tinerilor, dar nu numai ...
- un indicator foarte important este audienta unei astfel de transmisiuni. Este un indicator cu enorme implicatii. Pentru ca televiziunea transmite (fapta grava nr.1) dar audienta exista (milioanele de fapte grave nr.2). Daca toti oamenii aflati in fata televizorului pentru a urmari stirile, vazand ca transmisiunea se indreapta catre asa ceva, ar fi INCHIS sau ar fi schimbat imediat canalul, pastrand pentru cateva minute un moment de respect, o liniste, o tacere, vis-a-vis de niste oameni aflati intr-o cumplita suferinta, atunci si televiziunile ar intelege ceva din acest mesaj. Tacerea, absenta ratingului intr-un astfel de moment ar fi putut sa fie asurzitoare. Ar fi insemnat ceva. Ceva foarte important.
Nu stiu cat de clar as putea sa spun sau de cate ori sa spun: EXPLOATAREA SUFERINTEI UMANE NU ESTE PERMISA IN ABSOLUT NICIO CIRCUMSTANTA.

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu