sâmbătă, 13 iulie 2019


* ACEST LUCRU (3,5 x)

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



ACEST LUCRU (3,5 x)

Ciprian Mihali
 
"E foarte bine ca doamna Kovesi este aici. E foarte bine ca a fost invitata, dar eu am spus si repet ACEST LUCRU. Opinia mea personala e ca fiecare trebuie sa isi lamuresca anumite LUCRURI atunci cand candideaza pentru o functie si ACEST LUCRU va fi si in beneficiul domniei sale.
Atata timp cat exista aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred ca e oportuna o sustinere.
Fiecare avem dreptul la opinie, daca aceste opinii sunt divergente, ACEST LUCRU nu este neobisnuit. De fiecare data am spus ca atunci cand cineva accede pentru o functie nu trebuie sa aiba semne de intrebare si nu ma refer aici doar la doamna Kovesi, ci la oricine ar vrea asta.
Stiti foarte bine ca doamna Kovesi a fost revocata de un ministru care facea parte din guvernul pe care il conduc si sustin ceea ce am sustinut si atunci", a precizat Viorica Dancila.
_________________________________
Stiu ca e criza de subiecte in lumea virtuala odata cu venirea verii. Stiu ca suntem totusi obositi de la ineptiile cotidiene ale doamnei VVD. Dar e ca o datorie pentru noi, oameni lucizi si cu un dram de inteligenta, sa veghem la sanatatea limbii române, sa nu ne lasam coplesiti de primitivismul exprimarilor acestei doamne, care denota grave carente si de educatie, dar si de logica. Pur si simplu nu putem avea incredere ca cineva poate conduce guvernul Romaniei cata vreme nu stapaneste capacitatea de a formula corect o idee, de a lega doua propozitii cu sens intre ele.
De aceasta data, sa luam cateva expresii:
1) "Fiecare trebuie sa isi lamuresca anumite lucruri atunci cand candideaza pentru o functie". Ce Dumnezeu inseamna asta? Ce lucruri sa isi lamureasca? Ce fel de formulare e asta? Sa isi lamureasca siesi, in mintea lui, pentru el insusi? E o chestiune de introspectie, de analiza a constiintei sau e o nevoie publica de clarificare? Nici macar nu sunt convins ca "a-si lamuri" este foarte corect spus in limba româna. Asa cum e responsabila de bugetul tarii, doamna VVD trebuie sa fie responsabila si de claritatea si univocitatea exprimarilor sale. Expresiile gresit folosite pot declansa - la nivelul sau de responsabilitate statala - razboaie, conflicte, suferinte.
2) "Atata timp cat exista aspecte legate de domnia sa". Dar asta ce inseamna? De fiecare dintre noi exista un milion de aspecte care sunt legate, noi suntem cu totii legati de diferite aspecte. Si cred ca si de doamna VVD sunt nenumarate aspecte care sunt legate. Dintotdeauna si pentru totdeauna exista aspecte legate de fiecare dintre noi. Legate strans ca un coc, legate usor ca o brosa si chiar dezlegate, ca ideile ce zburda aiurea. Omul e multimea aspectelor sale. E mai clar asa?
3) "Atunci cand cineva accede pentru o functie nu trebuie sa aiba semne de intrebare". Dar, nu va suparati, semne de exclamare poate sa aiba? Dar alte semne de punctuatie?
In ce imprejurari si cu ce inzestrari intelectuale ajunge cineva sa vorbeasca in halul acesta? Cum se poate ca tot ce s-a facut in logica de la Aristotel pana azi sa fie dispretuit cu atata furie? Cum se poate ca limba romana sa fi ajuns o povara atat de blestemata?
Suntem condamnati sa ne suiere mintile tot mai ascutit, ca si cum ar trebui sa ascultam cantecul sirenelor analfabetismului si inculturii. Nimeni nu pare sa fie capabil in acest moment sa puna capat agoniei limbii romane, provocate de aceasta putere eliberata in sfarsit din chingile logicii si gramaticii.

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu