duminică, 28 iulie 2019


* PE CINE POT DERANJA INTERCEPTĂRILE TELEFONICE ?

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



PE CINE POT DERANJA INTERCEPTĂRILE
TELEFONICE ?


Ancelin Roseti


În afară de hoți, corupți, infractori, în genere, muhaiele pupincuriste și idioiți manipulați, pe cine mai deranjează acele interceptări telefonice, "ascultarea telefoanelor"?

Până să fie băgați la pușcărie infractorii din politică, sadea sau doar in calitate de complici ai altor infractori de tot felul, interceptările telefonice nu deranjau pe nimeni, erau bune. De când, din pricina lor, infractorii au fost puși pe jar, nemaiputandu-și face treaba, interceptările telefonice, înregistrările audio-video au fost anulate, și, prin manipulare, fiecărui idiot român i se pare pusă în primejdie "intimitatea": nu vrea să fie ascultat atunci când îi spune altui idiot rețeta de murături sau până la ce ora a băut noaptea trecută.

 
Aceste interceptări sunt valabile oriunde in lume, la fel ca și colaborarea dintre instituțiile statului, pentru a combate infracționalitatea și pentru a pastra siguranța națională. A fi împotriva lor e ca și cum ai vrea ca propria-ți gardă de corp să-ți asigure paza, să-l împiedice să ajungă la tine pe necunoscutul care te amenință cu moartea, dar fără să stea după tine, fără să știe cu cine și când te întâlnești, fără să știe cu cine vorbești la telefon, iar, la o adică, criminalul care te amenință, conform "legii" să fie anunțat: "Vezi că, de mâine, vom asculta telefonul și te vom prinde. Te rugăm să nu telefonezi". Atunci când toate acestea ți se par corecte, nu te poți numi decât idiot, dar mare, nu așa.

Aceste interceptări, oricum, există, fiindcă nu se poate fără ele. Problema e că în cazul infractorilor, fiindcă asta s-a dorit, nu mai pot fi folosite ca probe incriminatorii în instanță.

P.S. Eu, de pildă, nu sunt absolut deloc deranjat de faptul că mi s-ar putea asculta telefonul. De ce? Fiindcă nu sunt infractor, nu fac aranjamente, nu trag sfori, nu fac absolut nimic care să contravină legii -- și nici nu stau pupincurist pe lângă alții, "susținându-i", strigându-le "nevinovăția" pentru ca atunci când vor ajunge la putere sau pe cai mari să facem împreună ceea ce astăzi acuzăm la alții sau numai pentru a-mi da și mie întru ronțăială un cât de mic os avantajos, dacă nu prosper.

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu