duminică, 7 iulie 2019


* Rele tratamente suferite la beție de blajinu’ Nelu

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



Rele tratamente suferite la beție de blajinu’ Nelu

Angela Tocilă

A venit domnu Nelu beat acasă și l-a luat în primire Geta, nevastă-sa, de cum l-a recuperat din gardul viu unde trupul său ostenit prinsese o breșă de siguranță în care spera să și adoarmă. Însă de cum l-a înhățat lățoasa aia de nevastă-sa, de stătea în capot în capul scărilor în fiecare seară urmărind cu privirea ceata de copii din drum, să nu cumva să-l agreseze pe Ionuț al ei care, de obicei, când nu-și mânca mucii singur pe o bancă, stătea în drumul tuturor, domnul Nelu s-a lăsat cu încredere în brațele ei rotunde care miroseau a ceapă. Nu a ceapă-ceapă, ci a transpirație cu miros de ceapă.
Geta avea ambiții mari cu Ionuț, pentru că dacă irosise atâta energie în tentativa eșuată de a-l educa pe senior, măcar ăstuia mic să-i fută viața cât mai adânc. Așa că l-a dat la Casa Pionierilor la Aeromodelism - sperând că Ionuț va ajunge într-o bună zi astronaut. Nu muncitor necalificat, nu zidar, nu strungar, nu profesor, nu doctor, nu... Astronaut. Dorința asta nebunească a ei venea din niște frustrări adânci din vremea când avusese de ales între Nelu, cel pe care îl căra acum în cârcă blestemându-i neamul până în Comuna Primitivă, și Traian care o părăsise însă pentru o oarecare Mariana, care era șchioapă, dar taică-său era pădurar. Le arată ea lor ce face din Ionuț ăsta al ei, care urcase în urma ei mâncând în continuare ce mai găsise prin nas.
Îl trântește doamna Geta pe Nelu pe recamierul din camera mare, îl dezbracă, mai mult ca să-l poată buzunări, decât de grija confortului consortului ce începuse să sforăie pufăind un damf de alcool și ceapă, amestecat cu țigări fără filtru fumate până la arderea degetelor. Ea, sărmana, nădușise ca o iapă, dar se mulțumise să-i dea nădragii jos și să-i aerisească buzunarul de la piept în care găsise boțită o bancnotă de 10 lei.
Geta și-ar fi dorit ca Nelu să fi venit acasă în stare de beție acceptabilă, în așa fel încât să-i poată răspunde celor două întrebări tâmpite pe care i le punea de fiecare dată: Ce-ai băut? și Cât ai băut? Nu se știe de ce, nu știa nici ea, dar le punea pentru că era, să mă scuzați, foarte proastă.
Își revărsa apoi dragostea și lacrimile pe ratatul în devenire ăla mic, care-și mânca mucii rezemat de lada de lenjerie și se uita pierdut la doi gândaci de bucătărie care se futeau pe prag lângă tenisul lui chinezesc drept pe care-l încălțase din nou pe stângul.
Cinci minute mai târziu, Geta număra banii extrași din buzunarele și portofelul zdrențuit, din mușama, al domnului Nelu și își ștergea lacrimile. Ionuț își mânca mucii pe veceu și striga după mă-sa să vină să-l șteargă la cur cu ceva.
Ca o ultimă și supremă răzbunare, Geta smulse trei foi din carnețelul cu numere de telefon al lui Nelu. Căutase special pagina după care bețivul căruia îi curgea saliva pe perna decorativă din burete învelit în stofă furată de însuși paznicul instituției de la Fabrica de Mobilă, avea să sufere cel mai intens, pe care erau trecuți diverși colaboratori de pahar și alte legături importante: Florinu Istalator, Mirciu Zgrv, Guriță, Pizdel, Ologu, Ionci Unguru și MĂMICA.
Așa că, unele, pe lângă voi, astea cu #metoo, parcă au făcut războiul. Dar și ei, nenorociții...

[Preluare de pe Facebook]


Un comentariu:

  1. Cred ca Ionut, daca va fi ignorat de astronautica, are, in schimb, toate inssusirile ca sa devina parlamentar pesedist :-)))

    RăspundețiȘtergere