marți, 16 iulie 2019


* TREBUIE SA-I FIE CLAR ORICUI

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



TREBUIE SA-I FIE CLAR ORICUI!

Alexandru Ghillis


Scria zilele trecute jurnalistul Ancelin Roseti intr-o postare pe Facebook si apoi preluata pe <Jurnalism independent. Total independent>:

Citez: „Cineva, cu spirit de turmă, în seara aceasta, chiar mă obliga să fiu fericit, să sar în sus de bucurie, din raţiuni patriotice, din dragoste de ţară... Mi-a explicat cum stau lucrurile cu patriotismul... Ce mai...!, nici cei din linia întâi nu s-au jertfit cât se jerfea el de bucurie. Când l-am întrebat dacă ar fi de acord ca 10% din venitul său lunar să fie oprit pentru a contribui la pregătirea/antrenamentul Simonei Halep adică pentru a-şi spori "mândria de a fi român" , a pus patriotismul în cui, a dat cu el de gard, i s-a stins bucuria, a spus că gândesc în clişee.” (https://jurnalism-independent.blogspot.com/2019/07/inseamna-fapte-nu-galerie-vrei-sa-fii.html).  Eu voi merge pana la capat, incercand sa pun punctul pe <I>.

Trebuie sa fie clar pentru oricine si pentru totdeauna ca excelenta tenismena Simona Halep este o sportiva profesionista si, ca orice sportiv profesionist, pentru ea tenisul este principalul sau mijloc de trai. Al ei si, implicit, al familiei sale. Desigur, un trai pe masura performantelor! Acestea-s rodul puternicei sale ambitii si a nenumaratelor ore de antrenamente epuizante, dedicate tenisului, pentru a se bucura de cele mai bune rezultate, in final materializate in bani. Multi bani!

Ca atare, pe langa obligatiile sale, identice oricarui cetatean roman, de a-si achita toate darile legale catre stat, deja celebra campioana este complet libera de a face orice fel de investitii profitabile familiei care sa creeze si posibile locuri de munca pentru alti cetateni ori sa initieze acte de caritate. Astfel ca Simona Halep nu are niciun fel de alte obligatii fata de nimeni. Absolut toate rezultatele formidabile obtinute de ea sunt numai si numai roadele muncii sale! Da, este o mare sportiva romanca, ajunsa sa fie recunoscuta si apreciata pe plan international, pana la cele mai inalte niveluri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu