vineri, 19 iulie 2019


* Eu nu sunt jurist. Pentru mine lucrurile sunt simple.

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



Eu nu sunt jurist. Pentru mine lucrurile sunt simple.

Dana Hering

Iohannis putea declansa referendumul pe justitie cu mult inainte de 26 mai. Putea sa evite decapitarea DNA si a Ministerului Public, represiunea din 10 august, infiintarea sectiei SS, confiscarea institutiei Avocatului Poporului, acapararea CCR de alde Stan si Deliorga si toate mizeriile care s-au intamplat din 2016 incoace fiindca niste hoti au ajuns in Parlament, hotarati sa-si scape pielea.
N-a facut-o. A lasat sa curga toate manevrele, sa fie golita functia prezidentiala si a pasat strazii responsabilitatea statului de drept. In ciuda tuturor semnalelor date de societatea civila si de cetateni, n-a riscat o suspendare. A ales momentul referendumului doar cand a fost sigur ca nu se mai poate intampla. Convenabil, omul numit de el la CCR era in concediu. Probabil n-ar fi contat, oricum intrebarea era prost formluata iar unanimitatea CCR dovedeste niste tehnicalitati la care nu ma pricep. Nu stiu nici de ce nu a fost corecta intrebarea sau de ce nu a fost pusa de specialisti intr-o formulare care sa nu lase loc interpretarilor. Si iata cum banuiala ca presedintele a folosit institutia referendumului ca pe o casa de sondaje s-a adeverit.
Cetatenii si-au facut din nou datoria. Au stat la cozi ore in sir, pe frig si ploaie, au votat in numar mare si au spus cu subiect si predicat ca s-au saturat de hotie si coruptie. Dupa care vine CCR si spune ca vointa exprimata fara dubiu prin vot direct a peste sase milioane de oameni afecteaza <<în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor.>> Fiindca puterea publica e, nu-i asa, a politicienilor pentru care strada si vointa poporului nu a contat vreodata cand vine vorba de privilegiile lor. E cireasa pe tortul unui stat care a esuat in toate institutiile.
Asta e ceea ce am inteles eu, om fara studii juridice, cu acces la internet. In Romania, timp de treizeci de ani, dispretul fata de cetatean a fost ridicat la rang de politica de stat. Ceea ce vad eu, insa, e ca dincolo de manevrele politice, de jocurile de culise si de manariile in interpretarea legilor, aruncarea in derizoriu a vointei populare este un fapt care nu va mai ramane fara consecinte.

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu