marți, 30 iulie 2019


URMEAZĂ FAZA PE MANIPULARE

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



URMEAZĂ FAZA PE MANIPULARE

Ciprian Mihali
 
Politicieni, polițiști, interlopi. Trafic de influență, trafic de droguri, trafic de oameni. Aceasta este rețeta puterii locale. În județele înapoiate economic, menținute forțat în evul mediu și stăpânite discreționar de baroni pe care doar cravata și merțanul îi deosebesc de stăpânii de oameni de odinioară, bogăția se face din prostituție, cămătărie și transport de droguri.
De doi ani și jumătate ni se dezvăluie încet-încet, uneori accidental, alteori voit, o configurație nebănuită a puterii. Cam tot de atunci începem să aflăm că miza partidelor majoritare nu este guvernarea, ci consolidarea puterii. A puterii politicienilor, polițiștilor (instituțiilor de forță) și a interlopilor. În sprijinul acestora, două categorii de servitori fidelizați cu bani mulți: magistrați și jurnaliști, justiția.
Opoziția și societatea civilă trebuie să înțeleagă foarte precis cum arată harta puterii din România. Miza nu este demisia unui ministru sau a unor șefi oarecare, ci destructurarea acestui complex cu complicități foarte profunde și mize financiare enorme, construite pe cei cinci piloni: politic, represiv, mafiot, juridic și mediatic. Fiecare îl implică pe toți ceilalți patru și e apărat de ei.
Crimele abominabile din Olt încep să lase să se întrevadă – printre norii grei ai emoției colective, dar și printre perdelele de fum ale manipulărilor mediatico-politice – elemente active ale acestei rețele de criminalitate de care nici politicienii și nici polițiștii nu sunt străini.
Ce urmează? PSD va încerca să păstreze la cote înalte emoția colectivă dar deturnând-o, prin canalele sale mediatice proprii, dinspre furia împotriva puterii politice spre mize colaterale și dușmani imaginari. În același timp, abia acum începe producția strategică de minciună oficială, de ascundere a adevărurilor, a marilor mize și a persoanelor cheie. Şi de-abia de acum înainte avem nevoie de luciditate și privire pătrunzătoare, pentru că Puterea s-a vulnerabilizat fără să vrea și va căuta prin toate mijloacele, cu accentul pe „toate”, să se refacă.
„Damage control” e numele banal al etapei următoare din acțiunea complexului politică-poliție-mafie-media-justiție.
Doliul și furia noastre trebuie să se poată converti în forța unei solidarități prin care să punem capăt captivității României.
LE: De verificat aceasta informatie:
In direct la Antena 1, din fata casei criminalului, Sorin Ovidiu Balan ii da microfonul unui localnic: "De 10 ani politia din Caracal racoleaza tinere si le duce la Belina ptr orgiile sexuale ale lui Paul Stanescu si Liviu Dragnea.Tot Caracalul stie..."moment in care sare Mara Banica, din studio...si opreste interviul zicand: " hai sa nu politizam"...

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu