miercuri, 14 august 2019


* DAR PANA CAND?

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



DAR PANA CAND?

Alexandru Ghillis


De circa trei saptamani, posibil ori nu, fin manipulati fiind sa eludam climatul politic existent, tara trece printr-o stare apasatoare, de anxietate, de cand cu abominabilele evenimente sangeroase de la Caracal si… posibile oriunde in alta parte a Romaniei! Dupa evenimentul horror din deschiderea stirilor tv prin Breaking News-uri a subiectului Dinca, cercetat amanuntit ca banuit criminal in serie, precum si posibilele sale legaturi cu retelele romanesti transfrontaliere de proxeneti si ale traficului de carne vie (in special, femei tinere) ar fi fost normal ca organele de cercetare criminalistica abilitate si justitia sa continue singure, in liniste, cu tenacitate munca lor specifica, pentru elucidarea deplina a meandrelor acestui caz complex.

Ei bine, o parte din produsele mass-media printate si online, dar mai ales doua televiziuni particulare de stiri continua sa “bata apa-n piua” zi si noapte, cu tot felul de stiri prin surse, supozitii si interviuri cu oameni din presa, cu multi neaveniti sau cu fosti politisti (militieni) criminalisti, ajunsi demult la varsta senectutii, dar care, totusi, furnizeaza sfaturi pertinente, folositoare, daca sunt luate in seama. Intelegem ca pentru mass-media particulara de stiri subiectul abordat continuu, pana la satietate, este un adevarat filon de aur, care inseamna rating urias, deci bani multi in conturile lor bancare. Insa s-a infiltrat deja o psihoza periculoasa, cu tendinte de generalizare in intreaga societate. Asa au inceput sa se planga multi cetateni de o frica perfida strecurata in viata de zi cu zi. Familii care se tem sa-si lase fetele sa plece la facultate in alte orase, ezitarea de a calatorii cu taxiurile sau de a merge noaptea singuri pe strada, de a urca in lift cu altcineva necunoscut etc., etc.

Ajunsi in spirala acestei situatii neclare, suprarealiste, intrebarea ar fi “ce se poate face?” Raspunsul la intrebare, dar si rezolvarea situatiei, devenita de-acum de-a dreptul tragica, depind numai de vointa imediata a autoritatilor supreme ale statului roman. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu