vineri, 30 august 2019


* PRIVIND REALITATEA CU OCHII LARG DESCHISI

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



PRIVIND REALITATEA CU OCHII LARG DESCHISI

Alexandru Ghillis

Fiindca vad pe Facebook destule postari ale sustinatoarelor fidele ale noii miscari feministe post-comuniste din Romania – si sunt in buna masura de acord cu aceasta indreptatita veche lupta a asa-zisului “sex slab” (care se dovedeste a nu fi deloc asa) – ma vad nevoit sa relev adevarata realitate, manifestata in special in viata de zi cu zi a Romaniei profunde. Acolo, unde circa 33,5% dintre locuitorii zonelor rurale ale tarii inca nu au acces la apa curenta si canalizare si au „toaletele” ascunse in fundul curtilor, iar o mica parte dintre ei (in special, cei din zone montane) abia acum incep sa beneficieze de curent electric. Nu mai pomenesc de saracie si de nivelul educatiei in randul acestor parti de tara, inca ramase – si ca mentalitate – intr-o oarecare masura, intr-un Ev Mediu tarziu. Si la ora actuala, acolo, dar nu numai acolo, Biserica are un rol decisiv, dupa care, din Sfanta Scriptura aflam ca „Eva a fost adusa la existenta de Dumnezeu din coasta lui Adam (Facere 2:21-22)”. Adica, barbatul e primul venit, primul servit!!!
Ca atare, sunt convins ca miscarea feminista, in general, nu ar putea fi declarata niciodata castigatoare pe de-a-ntregul, decat numai atunci cand orice femeie obisnuita ar avea recunoscut oficial dreptul de a intra nestingherita in sfantul altar al oricarei biserici crestine (nu numai din Romania). Acolo trebuie lucrat! Pana atunci, insa...:
“(…) dezinteresul autorităților, complicitatea forțelor de ordine, manipularea operată de diverse instituții publice și căderea în senzațional a mass-media - toate sunt manifestări ale unei culturi patriarhale ce normalizează violența provocată de bărbați, hrănește neîncredere în fete și femei și reduce la tăcere vocile femeilor și ale persoanelor agresate de către aceștia.“ – Adina Marincea, „Lupta feministă din România în căutarea unui răspuns”. Se poate concluziona ca “Violenţa împotriva femeilor este tacit sau explicit acceptată...” (vezi Baricada).
Sa avem o zi buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu