miercuri, 28 august 2019


* România la răscruce

VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



România la răscruce


Ciprian Mihali


România se află, din nou, într-un moment de răscruce. A devenit evident pentru toată lumea că PSD a împins economia și societatea spre un dezastru care capătă proporții tot mai mari cu fiecare zi în care această adunătură de incompetenți, oportuniști și corupți se agață disperat de putere. Guvernarea pesedistă este o improvizație continuă, un faliment anunțat, nimeni nu are vreo viziune, nu mai există reguli, principii și proceduri de administrare a țării.
În aceste zile, e nevoie ca toate forțele politice responsabile, începând cu Președintele României, să evalueze situația în care se află țara din perspectiva redresării ei cât mai rapide și nu a calculelor electorale. Dintre toți actorii politici, actualul președinte este cel mai în măsură să grăbească prăbușirea PSD și declanșarea de alegeri anticipate sau, dimpotrivă, să gestioneze această situație în folos propriu, mizând riscant pe capitalul obținut prin ricoșeu din falimentul PSD.
Societatea românească este dezorientată, obosită și în mare parte resemnată. Oamenii trecuți de a doua tinerețe nu mai cred că vor vedea țara însănătoșindu-se. Iar cei tineri sunt aproape siguri de asta și o părăsesc fără nicio urmă de regret. De aceea e nevoie de a reclădi speranța. Iar speranța nu mai poate fi insuflată de cei care au distrus-o vreme de trei decenii. E nevoie urgentă de a reveni la consultarea poporului și de a transmite acestuia mesaje responsabile, pentru a afla care este direcția în care vor oamenii să o ia țara în care trăiesc și care sunt forțele politice în care oamenii au încredere pentru viitorul lor.
Dacă însă oamenii politici vor recurge din nou la cârpeli și aranjamente pentru a-și asigura lor înșile confortul unui mandat viitor, atunci orice act de guvernare va fi afectat de o lipsă profundă de legitimitate. Iar pesedismul va supraviețui sub alte nume și figuri.

[Preluare de pe Facebook]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu