marți, 23 octombrie 2018


* Ce este Ho'oponopono?


VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com



Ce este Ho'oponopono ?

Ann-Louise Machedon
http://www.annlouise.ro/

Ho'oponopono este o metoda de curatire personala care isi are originea in traditia hawaiana straveche, fiind cunoscuta tuturor datorita muncii lui Morrnah Simeona si doctorului Ihaleakala Hew Len si apoi prin Joe Vitale.
Ho'oponopono este o tehnica ce permite sa actionam asupra vietii noastre, vindecand toate problemele pornind de la noi insine.

MARELE PRINCIPIU HO'OPONOPONO este urmatorul: dacă ceva sau cineva mă supara, imi face rau sau ma face să mă simt inconfortabil, este datorita programului - amintirii că EU AM ATRAS ASTA IN REALITATEA MEA, AM REZONAT CU ASTA, m-am simtit afectat de acest lucru, este pentru că am o parte din ce s-a intamplat este in mine, o port in mine. De exemplu: dacă o persoană mă judecă sau mă respinge sau este agresivă cu mine, înţeleg ca toate acestea sunt si le port în mine deoarece am ajuns sa atrag aceste situaţii externe.

Practic Ho'oponopono lucrează si vindeca acea parte din TINE care a determinat toate situatiile, actiunile si lucrurile negative care ti se intampla.
Principiul Ho'oponopono este foarte clar: atunci cand ai orice fel de problema, problema nu este la celalalt sau in exterior, PROBLEMA este in tine. Tu trebuie sa stergi, sa cureti, sa purifici in propria persoana.

Pentru orice probleme:financiare, dragoste, sanatate, actiuni care nu sunt rezolvate, oricare ar fi ele, noi trebuie sa facem Ho'oponopono, pentru că orice situație care ne aduce suferință este rezultatul amintirilor, programelor stocate în subconstient și putem cere Divinitatii sa curețe aceste Amintiri.

Suntem responsabili pentru ceea ce ni se intampla, pentru ce fac ceilalti si pentru ce se intampla in intreg Universul. Daca nu esti de acord si daca nu rezonezi cu acest principiu atunci uita de Ho'oponopono, deoarece asta este ESENTA HO'OPONOPONO.

Cum funcţionează această tehnică?

Ho'oponopono inseamna eliberarea de tot ce ne blocheaza, eliberarea de toate poverile si programele mentale prin rostirea a 4 fraze: Imi pare rau, Te rog iarta-ma, Multumesc, Te iubesc plus o multime de tehnici pe care le invatam la curs.

Atunci când practici Ho'oponopono, Divinitatea adună gândurile dureroase şi le neutralizează, le purifică. Nu este vorba de purificarea persoanei, a locului sau a faptei negative. Ceea ce se purifica este energia asociată cu persoana, locul sau lucrul.

Ceea ce ne împiedică să avem o viaţă plină, sanatoasa, în care să ne putem exercita darurile şi să ne bucurăm de toată fericirea care vine din îndeplinirea scopului nostru divin, fără efort şi cu uşurinţă, este faptul că suntem ţinuţi captivi in trecut de multe programe negative. Aceste programe au fost din alte vieti sau create de-a lungul vieţii noastre. În timp ce scăpăm de aceste programe care ne leagă de trecut, putem fi mai întregi, prosperi şi prezenti în acest moment.

Prin practicarea metodei Ho'oponopono noi cerem Divinitatii sa curețe, sa purifice originea acestor probleme si programe care sunt de fapt amintiri. Astfel se neutralizează energia negativa pe care tu o asociezi unei anumite persoane, unui loc, lucru sau actiuni.

În timpul acestui proces, aceast energii sunt eliberate şi transformate în lumină pură de către Divinitate, apoi spatiul care a ramas liber in tine este umplut apoi cu lumina Divinităţii.

Deci, in Ho ' oponopono nu este necesar să retrăieşti trecutul, suferinţa, să ştii problema, cauza sau originea sa. Atragem, gandim si experimentam exact ce purtam in interiorul nostru. Divinitatea, Supraconstientul, Sinele Superior poate sterge si elibera aceste programe-amintiri.

De câte ori ne amintim și vorbim despre lucruri care s-au întâmplat cu mult timp în urmă și "noi credem în ele", este pentru că acestea au fost înregistrate în memoria noastră. Orice experienta prin care trecem, orice om, boala, suparare, bucurie, succes, esec, realizare, cadere, realizare sunt atrase de programele-amintiri din noi.

Cu cât ştim mai multe despre tehnică, si implicatiile ei multiple, cu atât este mai bine sa o folosim în viaţa noastră de zi cu zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu