miercuri, 17 octombrie 2018


* Statul lui Dragnea cauta protectie
VREI SA FII PUBLICAT(A) IMEDIAT? Scrie liber(a) despre orice te preocupa, daca esti ferm convins(a) ca subiectul tratat ii va interesa si pe altii! Trimite repede textul tau, sub forma unui articol editat corect ortografic, atasat unui email si, daca este considerat de larg interes public, va fi imediat postat copy/paste in intregime si absolut gratuit pe https://jurnalism-independent.blogspot.com (cu eventuale scurte date biografice, daca le furnizezi). Dedica-te cu incredere jurnalismului cu adevarat independent!

E-mail la: jurnalism.independent@gmail.com


Statul lui Dragnea caută protecție


Angela Tocilă 


În jurul nostru se întâmplă lucruri, ca de pildă, trei țări din Grupul de la Vișegrad sunt hotărâte să o sprijine pe a patra - Ungaria, și implicit pe copilul teribil al Europei, cum e denumit Viktor Orban în presă. Se știe că premierul Ungariei a fost primul oficial din Uniune care s-a opus vehement migrației pe teritoriul Ungariei și a rămas ferm pe poziție, cu toate amenințările cu sancțiuni ale UE. Dacă se va crea (cu protectorat rusesc - să fim realiști) o zonă tampon din țările estice între Rusia și Europa de Vest, România unde credeți că se va amplasa sau considerați că îi va fi dat de ales? Mă-ndoiesc.

Vizita Vioricăi Dăncilă la Ankara nu cred să aibă conotații economice, dar cred că a fost ceva mai mult decât firitiseli diplomatice. Pentru că sursele de informații sunt destul de reduse, nu pot să-mi fac o idee clară despre ce se întâmplă cu adevărat, doar teorii, însă Dragnea a cam testat până acum, în disperarea lui de a nu intra la pușcărie, toate puterile care ne-ar fi putut lua sub protectorat, începând cu prezența penibilă pe bani la dineul noului președinte al USA - terminând, sper, cu vizita în Turcia, Emirate și Kuwait a Dăncilei.

Mai mult ca oricând, România e total dezavantajată de poziția geografică, în evenimentele geo-politice ce vor urma și probabil că acesta a fost motivul pentru care Dragnea n-a fost luat de nimeni în seamă și nicio ofertă a lui n-a fost atractivă pentru nimeni. De ce să plătești pentru ceva care îți va reveni gratis? Totul e să ai răbdare și să aștepți momentul.

Desigur, e o teorie a mea, lucrurile pot foarte bine să nu se întâmple așa cum cred eu, dar nu putem exclude nimic. Politica nu se face cu sentimente și grijă pentru oameni, ci rece, pragmatic și în jurul banilor. Peste capetele noastre înflăcărate de idealuri utopice se fac târguri, se negociază, se vinde și se cumpără. Doar România e gratis; întotdeauna!

2 comentarii:

  1. Eu as fi fost tentat de un titlu ca: "Cine se ia dupa musca ajunge la balegar"... Insa, oricum, e ok!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cumva ai gresit? "Statul" sau "Staulul"? :-)))

    RăspundețiȘtergere